banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Premijerno izvedena komedija ‘Matane drž’ se’

Autor/ica
Objavljeno: 23 listopada, 2019
matane drzse

U Gradskom kinu sinoć je premijerno izvedena predstava Sinjskog pučkog kazališta ‘Matane drž’ se’.

Nova komedija sinjskih kazalištaraca, nastala po tekstu ‘Izbori’ Jasena Brajlovića kojeg je adaptirao Željko Viculin, do suza je nasmijala okupljenu publiku.

matane drzse

Kod krčmarice Kate (Petra Ugrin) obavljaju se pripreme za izbore i osmišljavaju izborni programi lokalnih zgubidana. Dvojica prijatelja Mirko (Marko Bešlić) i Ante (Tomislav Kovačević) u izbornoj utrci postaji ljuti suparnici, a iznošenjem prljavog rublja i otkrivanjem mračne prošlosti svog protivnika bore se za glasove birača.

matane drzse

No, na kraju se otkriva kako je ‘prepisivač’ Ante krivotvorio jedan potpis, a Mirko ne zna brojati pa nije skupio dovoljno potpisa za kandidaturu. Tako ni kriv ni dužan, kao jedini kandidat, novi gradonačelnik postaje Katin muž Matan (Ivan Jukić).

U ulozi Kate sjajno se snašla Petra Ugrin, koja je po završetku predstave kazala:

‘Zadovoljni smo. Iskreno, očekivali smo malo više publike jer je predstava bila prilično dobro izreklamirana, ali mi kao glumačka ekipa s redateljem i svima ostalima stvarno smo zadovoljni. Puno smo radili za ovo, dali smo sve od sebe i mislim da smo naša očekivanja ispunili. Na prvom mjestu nam je bilo nasmijati publiku i vidim da smo u tome uspjeli.’

Zadovoljan je bio i predsjednik Sinjskog pučkog kazališta, režiser predstave Željko Viculin.

‘Moji dojmovi su izvanredni, čak bolje i od očekivanog. U kratkom vremenu uspjeli smo napraviti jednu veselu, zanimljivu, pitku priču. Sama reakcija publike bila je dovoljna. Hvala ekipi, hvala svima koji su se trudili i koji su pomogli da sve ovo skupa izađe na scenu.’

Dodajmo kako su u predstavi još igrali Ana Bota (hostesa) i Nikša Katić (tehničar).

matane drzse
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh