miro bulj
hdz

Prijavite se na 3. Hrvatski ruralni parlament

Autor/ica
Objavljeno: 15 svibnja, 2019

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska mreža za ruralni razvoj organiziraju 3. Hrvatski ruralni parlament koji će se održati od 20. do 23. svibnja 2019. u Vodicama i Tisnom.

Svečano otvaranje predviđeno je 20. svibnja 2019. u Hotelu Olympia Vodice s početkom u 17,30 sati, a registracija sudionika se očekuje od 16 sati.

Središnja tema ovogodišnjeg Parlamenta bit će ‘Pametna sela’, a dotaknut će se i budućnosti Zajedničke poljoprivredne politike te Strateškog plana razvoja poljoprivrede i ribarstva za novo programsko razdoblje 2021. – 2027.

Kroz 10 terenskih radionica u Šibensko-kninskoj županiji sudionici će moći raspravljati o temama koje su ključne za rast i razvitak ruralnih područja:

TR1. X FAKTOR – PAMETNO UPRAVLJANJE (popunjeno)
TR2. PRIRODA I DRUŠTVO: http://bit.ly/HRP-TR2
TR3. RESURSI NISU VJEČNI: http://bit.ly/HRP-TR3
TR4. DIGITALNA SELA – OKSIMORON? (popunjeno)
TR5. SUTRA JA VOZIM!: http://bit.ly/HRP-TR5
TR6. RURALNI BIZNIS – OD POLJOPRIVREDNIKA DO PODUZETNIKA: http://bit.ly/HRP-TR6
TR7. ZAJEDNIČKO TRŽIŠTE JE PREDNOST, A NE PRIJETNJA (popunjeno)
TR8. ZAŠTO SMO OSTALI U HRVATSKOJ?: http://bit.ly/HRP-TR8
TR9. GLOBALNI CILJEVI ODRŽIVOG RAZVOJA I RURALNI PROSTOR (popunjeno)
TR10. RESURSI LOKALNE RIBARSKE ZAJEDNICE: http://bit.ly/HRP-TR10

‘Program ruralnog razvoja važan je i nezaobilazan izvor financiranja aktivnosti koje jačaju konkurentnost poljoprivredne proizvodnje i prerade te kojim snažno i ciljano podržavamo potencijal razvoja i održivosti. Široki spektar područja ulaganja obuhvaća potporu lokalnom razvoju, jačanju konkurentnosti, očuvanju ekosustava, upravljanju rizicima, učinkovitost resursa…preko 80 tipova operacija omogućava sustavnu i strukturiranu podršku brojim aspektima ključnim razvoj ruralnih područja RH’, izjavio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh