Priopćenje za javnost: Predsjednik NK Glavice Ivica Bajić podnio neopozivu ostavku

Objavljeno: 24 kolovoza, 2018
Ivica Bajić

Iz Nogometnog kluba Glavice, odnosno od strane predsjednika kluba Ivice Bajića, dobili smo priopćenje za javnost koje donosimo u cijelosti…

Poštovani, ovim putem vas obavještavam kako sam podnio neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Nogometnog kluba “Glavice”.

Za predsjednika NK “Glavice” izabran sam 29.09.2017. što mi je bila velika čast, a u proteklih 11 mjeseci mog mandata napravili smo osjetan pomak u funkcioniranju kluba na način da se bila dobila prijeko potrebna stabilnost na svim razinama, a što je preduvjet za sve ostale planove i aktivnosti. Skupa sa svojim suradnicima marljivo sam radio na tome da klub dignemo na jednu višu razinu, sve je išlo u tome smjeru, međutim pojavio se problem podrške drugih, za amaterski klub, poprilično bitnih struktura.

Smatram da grad Sinj nije dovoljno i adekvatno popratio i podržao djelovanje ne samo NK “Glavice” već i drugih nogometnih klubova koji djeluju samo zahvaljujući entuzijazmu i žrtvi pojedinaca. Takvo ponašanje i oglušivanje na molbe da se na kvalitetniji način, s više sredstava (naprotiv, već kontinuirano se sredstva smanjuju) podrži djelovanje konkretno NK “Glavice” smatram nekorektnim i nepoštenim ne prema sebi i vodstvu kluba već prema svima onima koji su ovaj klub stvarali, prema svim mještanima Glavica (drugo najveće naselje u gradu Sinju nakon samog grada Sinja) i na koncu prema djeci koja se bave ovim najpopularnijim sportom na svijetu.

Svjedoci smo posljednjih sportskih manifestacija gdje je naša domovina proslavljena u svijetu zahvaljujući upravo nogometu i svjedoci smo kako se sada na svim razinama razgovara najviše o jednoj temi, a to je kako da na krilima posljednjeg uspjeha osiguramo uvjete da i u budućnosti imamo sportaše svjetskog glasa. Isto se događa i na našem području gdje ni mi sami nismo svjesni kakav talent imamo, a toj djeci zauzvrat pružamo jako malo u nastojanjima da taj svoj talent razvijaju u svom prirodnom okruženju. Davno je prošlo 5 do 12, no vjerujem i nadam se da će se konačno otvoriti oči i adekvatno reagirati i spriječiti najgore, a to je gašenje sportskih kolektiva s bogatom poviješću i tradicijom.

Na kraju bih se zahvalio svim suradnicima, trenerima, igračima i navijačima na doprinosu i podršci u radu kluba.

Ivica Bajić