mel

Prisjećamo se žrtava Borova naselja

Autor/ica
Objavljeno: 19 studenoga, 2022
svijece vukovar

Izvor: HRV

Komemorativnim skupom pod sloganom ‘Žrtva Borova naselja za Domovinu’, u organizaciji Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja ‘Vukovarske majke’ ispred ostataka u Domovinskom ratu srušene zgrade vukovarskog Borovo commerca, obilježit će se 31. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja i civila te vukovarske gradske četvrti.

Obilježavanje će započeti vukovarski osnovnoškolci koji će zapaliti svijeće duž trase kolone – od Borovo Commerca do crkve Gospe Fatimske. Nakon Križnog puta – Kolone sjećanja ulicama Borova naselja, u crkvi Gospe Fatimske bit će služena sveta misa za žrtve Borova naselja za Domovinu.

U 12 sati i 30 minuta pod nazivom ‘Svjedočenjem protiv zaborava’ odat će se počast stradalim hrvatskim braniteljima i civilima 1991. godine u selu Borovo na obali Dunava, a u 13 sati će se paljenjem svijeća kod spomen obilježja ‘Farma Lovas’ odati počast žrtvama.

U organizaciji Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja ‘Vukovarske majke’, u 13.30 sati paljenjem svijeća podno Spomen-obilježja osobama nestalima u Domovinskom ratu, odat će se počast svim osobama za kojima se još uvijek traga i čija je sudbina nepoznata punu 31 godinu.

Obilježavanju će prisustvovati delegacija Grada Sinja, alkari i alkarski momci, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Cetinske krajine te brojni žitelji cetinskog kraja.

ferata@ferata.hr
0997370409