banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Projekcija ekološkog dokumentarca ‘River Blue’

Autor/ica
Objavljeno: 24 listopada, 2019
Cover Projekcija filma River Blue

Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta iz Murtera, trenutačno provodi projekt Plava Eko-patrola u sklopu kojeg će se kroz tri edukativna vikend seminara 20 sudionika educirati o održivom razvoju i neformalnim metodama učenja.

Za jedan od tih vikend seminara, odabran je i Sinj. Boravak u Sinju se poklopio s održavanjem akcije ‘Zasadi drvo, ne budi panj!’ te su odlučili projekciju dokumentarnog ekološkog filma ‘River Blue’ održati za širu javnost i tako se uključiti u akciju.

Projekcija dokumentarnog filma River Blue, održat će se u petak, 25.listopada 2019. u Muzeju Sinjske alke. Organizator događanja je udruga Argonauta uz podršku Viteškog alkarskog društva Sinj.

Ovaj nagrađivani dokumentarac putuje svijetom otkrivajući prljave tajne koje se kriju iza proizvodnje naših omiljenih traperica. Međunarodno poznati riječni aktivist, Mark Angelo, obilazi svjetske rijeke, od onih najcjenjenijih do onih najzagađenijih, u neviđenoj globalnoj avanturi, koja otkriva mračnu stranu modne industrije. Zbog proizvodnog procesa u kojemu se koriste opasne kemikalije i neodgovornog zbrinjavanja toksičnog otpada, jedan od kultnih odjevnih predmeta, svima omiljene traperice, pridonosi zagađenju rijeka diljem svijeta. Ovaj revolucionarni dokumentarni film istražuje uništavanje naših rijeka i utjecaj koje ono ima na čovječanstvo, ali i nudi rješenja koja bude nadu da je održiva budućnost moguća.

Emotivan i potresan, ovaj vješto snimljen film postao je globalni zagovaratelj korjenitih promjena.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh