fruhwald
otvorena vrata

Prometnice pod vodom, problemi s isporukom električne energije

Autor/ica
Objavljeno: 13 studenoga, 2019
slika

Nevrijeme koje je zahvatilo cijelu Hrvatsku prouzročilo je probleme s isporukom električne energije u pojedinim područjima cetinskoga kraja. Još uvijek su na snazi i mjere o prokuhavanju vodu za piće.

Na sinjskom području u posljednja 24 sata prema podacima Mjerne postaje u Glavicama palo je 39 litara kiše po metru kvadratnom. Obilne oborine prouzrokovale su probleme na visoko naponskoj mreži tako da su bez struje jutros od 5 sati bili mještani na području Gljeva, Gale i Glavica, a isporuka električne energije normalizirana je oko 8 sati i 45 minuta. Još uvijek su bez struje naselja na triljskom području Jabuka,Velić i Čačvina, a pojedinačnih problema ima i na niskonaponskoj mreži.

slika
Cestovni promet odvija se bez većih problema, izvijestili su nas iz PP Sinj. Na pojedinim dionicama cesta zadržava se voda na kolniku, a mogući su i odroni pa vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na kolniku te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Već sedmi dan na snazi su mjere predostrožnosti zbog zamućenja vode na vodozahvatu Ruda iznad maksimalno dozvoljenih koncentracija za mutnoću. Mutnoća je povećana i na u vodoopskrbnoj mreži na području Sinja, Trilja, Otoka i Dicma.

slika
Kako doznajemo iz ‘Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine’ voda se uredno dezinficira, a zbog mjera predostrožnosti preporučuje se građanima da vodovodnu vodu za piće prokuhavaju, posebice za djecu, starije i kronične bolesnike.

 

slika
Podsjetimo kako je jučer Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo upozorenje na opasne vremenske pojave za područje Republike Hrvatske / Splitsko-dalmatinske županije, za 13. i 14. studenoga 2019. godine. Tijekom dana očekuju se kako će nove oborine prouzrokovati porast vodostaja. Lokalno izraženi pljuskovi s kojima će pasti veća količina kiše u kratkom vremenu mogu prouzročiti poplavljivanje prometnica i pojedinih objekata, bujične poplave, te klizišta i odrone. Uz mokro tlo te jak vjetar potencijalnu opasnost mogu prouzročiti i stara i bolesna stabla kojima najviše prijeti rušenje tijekom navedenih vremenskih uvjeta, izvijestili su.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh