BANNER FERATA

Promocija Sinja i Alke u SAD-u

Autor/ica
Objavljeno: 28 travnja, 2015
croatian_amer_day1

Izvor: Turistička zajednica grada Sinja

Na poziv naših dviju sugrađanki s američkom adresom, gđe Marine Pavletić i i gđe Gordane Čačinović, u svibnju će se u Chicagu i New Yorku održati promocija 300. obljetnice slavne pobjede nad Osmanlijama i viteške Alke te promocija Sinja kao destinacije aktivnog turizma.

Na Daley Plazi u Chicagu već niz godina održavaju se „Hrvatsko – američki dani“, tradicionalna manifestacija koja slavi hrvatsko – američku baštinu, kulturu i povijest i u sklopu koje će se na infopultu Turističke zajednice grada Sinja na otvorenome promovirati tristogodišnjica Alke i nova ponuda aktivnog turizma s posebnim naglaskom na biciklističke staze iz projekta MedPaths te hodočasničke Staze Gospi Sinjskoj.

U hrvatskom konzulatu bit će održani i sastanci s predstavnicima američkih agencija i touroperatora koji prodaju paket aranžmane za Hrvatsku u Chicagu i New Yorku, kao i sa stranim novinarima koji će pratiti prezentaciju.

Također, 8. svibnja u Columbia Collegeu u Chicagu bit će postavljena i izložba fotografija Sinjske alke i Sinja koja će biti otvorena tjedan dana, do 15. svibnja.

U organizaciji društva AMAC Midwest koje okuplja bivše studente hrvatskih sveučilišta, na svečanosti proslave 25 godina djelovanja, također će biti upriličena promocija Sinja i Alke, našeg neprocjenjivog bisera kojeg već pet godina štiti UNESCO na Reprezentativnoj listi nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Tristoljetna alkarska tradicija i brojne prilike za aktivni odmor bit će predstavljeni 13. svibnja u hrvatskom konzulatu u New Yorku, gdje će uz novinare i touroperatore biti nazočna i generalna konzulica Republike Hrvatske u New York-u, Spomenka Cek, kao i predstavnik UNESCO-a te Vladimir Drobnjak, veleposlanik hrvatske misije pri UN-u.

croatian_amer_day2

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh