BANNER FERATA

Promocija sinjskih arambaša u sklopu projekta MedPaths

Autor/ica
Objavljeno: 30 svibnja, 2014
rustika_promocija_arambasa

Tekst i foto: Jelena Bilić, direktorica TZ Grada Sinja

Jučer je u Vili Rustika, na Radošiću održana radionica pripreme arambaša u sklopu projekta MedPaths koji se financira sredstvima Europske unije putem Programa IPA Jadranska prekogranična suradnja, a u kojem je vodeći projektni partner Javna ustanova RERA S.D. Jedan od ciljeva projekta je objedinjavanje turističke ponude područja, odnosno povezivanje proizvođača tradicionalnih gastronomskih proizvoda.

Sudionici u projektu realizacije radionice su moderator Zlatko Gall, članovi žirija Stephan Macchi (kuhar), Srećko Radnić (ravnatelj RERA), Zlatko Gall, Damir Skelin i Ivica Držak (prezentacijski kuhar).

Zlatko Gall osvrnio se na povijesno podrijetlo jela dok je Stephan Macchi govorio o sličnim jelima u Europi koja su već brendirana i stavljena u funkciju turizma. Nakon uvodnog dijela, u radionici pripreme arambaša sudjelovale su gđa. Draga Pavić, gđa. Marija Milanović i gđa. Nediljka Macan, a žiri je proglasio najboljima arambaše gđe. Nediljke Macan. Izvršni producent i organizator radionice je Tomi Božiković.

U sklopu projekta MedPaths održat će se još jedna radionica, 30. svibnja u Vrlici u restoranu Ero.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh