BANNER FERATA

Proslava sv. Franje u Čitluku/Jasenskom

Autor/ica
Objavljeno: 7 listopada, 2019
citluk

Izvor: Facebook Gospa Sinjska

Zajednica vjernika u Čitluku i Jasenskom jučer, 6. listopada proslavila je svetkovinu sv. Franje Asiškog, naslovnika mjesne crkve i zaštitnika tih dviju zajednica u sastavu Župe Gospe Sinjske.

Euharistijskim slavljem u 10 sati predsjedao je fra Ante Čovo, a koncelebrirala su trojica svećenika, fra Mladen Marić, župni vikar koji poslužuje ovu zajednicu te fra Eugen Poljak i fra Stjepan Matić.

Uoči svetkovine održana je trodnevna priprava s početkom u 17 sati. Misnim slavljima kroz trodnevnicu predsjedali su fra Petar Gulić i fra Mladen Marić. Tijekom trodnevnice okupljeni vjernici promišljali su o važnim trenutcima iz života asiškog Siromaška, koji se spremno i bezuvjetno stavljao na službu drugima sam živeći u poslušnosti, bez vlasništva i u čistoći. Zadnjeg dana trodnevnice vjernici su imali mogućnost slaviti sakrament svete ispovijedi, a ispovijedala su trojica svećenika.

Na dan proslave svetkovine slavlje je započelo procesijom koja se održala oko crkve. Crkva je bila potpuno ispunjena domaćim svijetom, ali i vjernicima pristiglim iz okolnih mjesta, koji su rodbinski ili prijateljski povezani s Čitlukom i Jasenskim. Liturgijsko pjevanje animirao je mjesni pjevački zbor, pod vodstvom Josipa Grčića. U asistenciji je bilo 10-ak ministranata, koji redovito i predano poslužuju kod oltara Gospodnjeg.

citluk
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh