Proslava sv. Ivana u Glavicama

Autor/ica
Objavljeno: 28 prosinca, 2019
glavice sv ivan

Izvor: Facebook Gospa Sinjska

Vjernici Glavica proslavili su u petak, 27. prosinca 2019. blagdan svog zaštitnika sv. Ivana, apostola i evanđelista.

U misno slavlje nazočne vjernike uvele su djevojčice Mia i Andrea lijepim mislima o Božiću.

Misnim slavljem predsjedao je provincijalni ministar Franjevačke Provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše, a u kocelebraciji je bio fra Marko Đerek.

U homiliji mnogopoštovani otac provincijal posvijestio je važnost nasljedovanja svetog Ivana, evanđelista ljubavi.

‘Trebamo biti Bogu zahvalni što je po evanđelistu sv. Ivanu ostavio svoje svjedočanstvo. I mi smo pozvani da vjerujemo u pravoga Boga, da poštujemo njegove zapovijedi te čuvamo i branimo našu vjeru, jer je to naš identitet. Naša dužnost je svjedočiti u ime Kristovo. Smisao dolaska Isusa Krista je spasenje. Božja poruka nama je da poput sv. Ivana svjedočimo, budemo čuvari svojih svetinja, pronosimo istinu tamo gdje jesmo i unatoč poteškoćama slijedimo jedini pravi put, put istine, vjere i ljubavi’, naglasio je provincijal.

Provincijal je kazao kako su ljepota i vrijednost onoga zbog čega smo skupa te da su zajedništvo i slavljenje euharistije jedni od najljepših izvora duhovnosti. Na kraju homilije, uz čestitke, provincijal je pozvao vjernike da mole za duhovna zvanja, naše svećenike i časne sestre.

Župni vikar fra Marko Đerek zahvalio je ocu provincijalu na dolasku i nadahnutim riječima, kao i svima onima koji su doprinijeli ovom svečanom misnom slavlju. Nakon blagoslova Dječji zbor izveo je prigodni recital i otpjevao tri pjesme, te na najljepši način uveličao ovu svetkovinu.

glavice sv ivan
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh