tramax

Proslavljeno Stepinčevo u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 11 veljače, 2019

Izvor: www.gospa-sinjska.hr

U Svetištu Gospe Sinjske, u nedjelju 10. veljače 2019. godine, kad Crkva u Hrvata slavi i spomendan blaženog Alojzija Stepinca, slavljena je sveta misa kojom je predsjedao don Ante Mateljan.

Nakon euharistijskog slavlja u crkvi je izveden oratorij za soliste, mješoviti zbor, orkestar i orgulje ‘Slobodan u istini – Blaženi Alojzije Stepinac’’.

Oratorij je djelo skladatelja maestra don Šime Marovića, kapelnika stolne crkve Sv. Dujma u Splitu, koji je i ravnao izvedbom, dok tekst oratorija potpisuje don Ante Mateljan. Kao solisti nastupili su Marija Bubić-Jaman, sopran; Ana Ticl, sopran; Vinko Maroević, tenor i Goran Velić, tenor. Zborske dionice izvodio je Mješoviti zbor Splitske katedrale i župe Gospe Fatimske – Split – Škrape, dok je na orguljama bio maestro don Ivan Urlić.

Oratorij ‘Slobodan u istini – Blaženi Alojzije Stepinac’ sastoji se od prologa, tri središnja djela i epiloga, a prolazi Blaženikov život od biskupskog imenovanja preko njegovog poslanja obilježnog trpljenjem do svečane beatifikacije.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh