miro bulj
hdz

Prosvjetni djelatnici u štrajku, nastave u Splitsko-dalmatinskoj županiji neće biti ni sutra

Autor/ica
Objavljeno: 10 listopada, 2019
strajk skola fpv

Foto: Filip Ratković

U osnovnim i srednjim školama u cijeloj Hrvatskoj danas se održava štrajk profesora i učitelja. Štrajku se odazvala i velika većina prosvjetnih djelatnika u školama na području Cetinske krajine.

Kako saznajemo, u škole je jutros došao manji broj učenika. Iako nemaju redovnu nastavu, ravnatelji osnovnih škola zbrinuli su svu djecu koja su jutros došla u škole. Predstavnici sindikata roditeljima čija bi djeca na nastavu trebala doći poslijepodne poručuju da će se štrajk održavati cijeli dan te da je na njima odluka hoće li djecu slati u školu ili ne.

U srednjim školama, osim u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji koja nije u štrajku, također nema nastave. Učenici su se u razredima zadržali 10-ak minuta, nakon čega su napustili školske prostorije.

Prema najavama školskih sindikata, štrajk će se nastaviti do ispunjenja zahtjeva, po županijama. Prve na redu su škole na području Splitsko-dalmatinske županije, pa nastave u svih 10 osnovnih škola na području Cetinske krajine i tri sinjske srednje škole najvjerojatnije neće biti ni sutra.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh