miro bulj
hdz

Prvi dan jahanja kandidata za 304. Sinjsku alku

Autor/ica
Objavljeno: 5 lipnja, 2019

Nakon što su u subotu, 1.lipnja imali prvo ovogodišnje okupljanje, sastanak s vojvodom Boškom Ramljakom i čelništvom VAD-a, kandidati za sudionike 304. alkarskih nadmetanja jučer su imali prvi dan jahanja. Kako bi sve bilo spremno za pripreme ovih dana dekonzervirana je oprema i pripremljeni konji pa se krenulo put Piketa i Sinjskog polja.

Prvi dan priprema provodio se pod vodstvom zamjenika alajčauša Ante Runje.


Zbog službene spriječenosti i radnih obveza na početku priprema nij bilo alajčauša Ivice Filipovića Grčića, koji je javljajući se u program Hit radija kazao:

‘nakon subotnjeg sastanka s vojvodom i prozivkom 33 kandidata koji će se pripremati za ovogodišnju alku, pripreme će se u prva dva tjedana odvijati dva puta utorkom i petkom.
Nakon toga idemo sa svakodnevnim pripremama,a negdje u prvoj polovici srpnja trebali bi izaći na trkalište i početi s provama. Ovo vrijeme moramo iskoristiti kako bi pripremili i sebe,ali i naše ljubimce te se nadamo kako će nas u svim tim aktivnostima poslužiti vrijeme’, kazao je alajčauš.

Podsjetimo na pripremama su 33 kandidata,od toga 23 koja su prošle godine sudjelovali u alkarskoj povorci,a priprema se i 10 mladih vježbenika

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh