ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Psihosocijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja i ublažavanje posljedica epidemije bolesti COVID-19

Autor/ica
Objavljeno: 13 siječnja, 2021
AB

Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine završila je s provedbom projekta ‘Psihosocijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja i ublažavanje posljedica epidemije bolesti COVID-19’, a koji se provodio u partnerstvu s Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnicom Splitsko-dalmatinske županije.

Provedba projekta počela je 1. travnja 2020. godine, a trajala je do 30. prosinca 2020. godine. Cilj projekta bio je ublažiti posljedice epidemije COVID-19, posebice na stariju i ranjiviju populaciju. Aktivnosti koje je udruga provodila u sklopu projekta obuhvatile su izravnu komunikaciju i pružanje podrške putem telefona/ mobitela starijim osobama, a nerijetko i video pozivima s osobama mlađe životne dobi. Pored svakodnevne komunikacije osigurali smo zaštitna sredstva ( jednokratne zaštitne maske za lice, jednokratne rukavice i dezinficijens za ruke) za 60 korisnika, članova Udruge te dio zaštitnih sredstava za potrebe Udruge.

NN

Izvršeno je nekoliko ‘posjeta’ članovima (dostava pred kućna vrata) koji su bili u samoizolaciji ili izolaciji (dostava zaštitnih sredstava, podizanje i kupnja lijekova i vitamina, kupnja potrebnih namirnica) te nužni prijevoz . U Udruzi je održano nekoliko radionica, poštivajući sve epidemiološke mjere (3 osobe u grupi), razgovaralo se o raznim temama i  načinu života sa Covidom-19.

Za  stariju populaciju  u suradnji sa HZURPHBDR-a ( državna razina ) osiguran je razgovor sa vojnim psihologom Zoranom Komarom dok je za mlađu populaciju putem video poziva bila dostupna psihologica Emina Simunić u suradnji sa UDPNHBDR ( državna razina ).

Projekt je korisnicima omogućio da lakše prebrode socijalnu distancu te na taj način eliminiraju stresna stanja uzrokovana virusom COVID-19.

Projekt je odobren i financiran od Ministarstva hrvatskih branitelja.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh