banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Radalj: Nije istina da su naši autobusi stari i da se ne održavaju

Autor/ica
Objavljeno: 17 listopada, 2019
autobus pozar

Izvor: Facebook Sinj

U razmaku od 20-ak dana dogodila su se dva slučaja izbijanja požara na autobusima tvrtke za prijevoz putnika Promet Sinj. Oba autobusa u trenutku izbijanja požara bila su u vožnji, a srećom, nitko od putnika nije ozlijeđen.

Prvi slučaj dogodio se 27. rujna u Biteliću. Požar je izbio na autobusu u kojem se, prema informacijama PU splitsko-dalmatinske, nalazilo troje putnika. Drugi slučaj dogodio se jučer, 16. listopada. Požar je izbio na autobusu, na staroj kliškoj cesti, iznad tunela, koji je vozio na relaciji Split-Sinj i koji je bio pun putnika.

Direktor Prometa Sinj Dražen Radalj kazao nam je kako je policija obavila uviđaj, ali da uzrok požara nije utvrđen. Negirao je i komentare kako je riječ o starim, neispravnim autobusima. Prema njegovim riječima, vozni park Prometa Sinj star je oko 20 godina.

‘Ovom prilikom najprije se ispričavam svim našim korisnicima, putnicima što se dogodio taj eksces. Ja sam na čelu tvrtke već tri godine i do sada nije bilo niti jednog takvog slučaja, no nikada se ne zna kada će se to dogoditi. Nije istina da su naši autobusi stari i da se ne održavaju. Vozni park nije ništa stariji ni noviji od prosjeka u Hrvatskoj. Autobusi se održavaju redovno i dosta ulažemo u njihovo održavanje. To što se dogodilo može se dogoditi i na novom autobusu. Jučer smo imali uviđaj policije, no nismo otkrili uzrok požara. Ne mogu dati točan odgovor na pitanje što se dogodi. Posljednji autobus koji se zapalio je bio noviji, bio je u urednom stanju, nije trošio ulje, ni vodu’, kazao je Radalj.

Zbog ova dva slučaja zapaljenja autobusa u vožnji, prema riječima direktora Radalja, bit će uvedene dodatne kontrole ispravnosti autobusa.

‘Radimo na tome da dodatno pojačamo kontrolu vozila, iako naši autobusi, shodno zakonskim obvezama, prolaze preventivne preglede svaka tri mjeseca u stanici za tehnički pregled Centra za vozila. Ja ne mogu garantirati da se to neće više nikada dogoditi, jer bi to bila iluzija, ali nadam se da ćemo stati na kraj tome’, kazao je Radalj.

Požar na autobusu Prometa Sinj na staroj kliškoj cesti snimio je čitatelj Ferate:

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh