BANNER FERATA

Radno ljeto za sinjske kazalištarce

Autor/ica
Objavljeno: 29 lipnja, 2015

kazaliste05

Članovi sinjskog pučkog kazališta ovoga vikenda gostovali su u Slimenu s predstavom ‘Izbori za lokalnog šerifa’ Jasena Brajlovića, koju su izveli na manifestaciji ‘Ivanjske večeri’.

Predsjednik Sinjskog pučkog kazališta Željko Viculin otkrio nam je kako su prije početka predstave bili u nedoumici hoće li predstavu izvesti na otvorenom, kako su planirali, ili će ju zbog kiše morati izvesti u Tadića dvorima.

‘Prijem u Slimenu, bio je odličan, kao i ranijih godina. Ranije smo se našim domaćinima i njihovim gostima predstavili ‘Božićnom bajkom’ koja ih je oduševila, a ove godine smo, na otvorenom izveli ‘Izbore za lokalnog šerifa’. Predstava je oduševila dvjestotinjak prisutnih’, kazao je Viculin.

U organizaciji Dječje dramske udruge ‘Cvrčak’ i Općine Temerin, a na poziv autorice teksta edukativne drame ‘Nedostajem sama sebi’ Đurđe Lili Horvat, sinjski kazalištarci prošlog vikenda gostovali su u općini Temerin u Vojvodini, gdje su u Domu kulture izveli navedenu predstavu u režiji Željka Viculina.

‘U Temerinu smo doživjeli nešto što nikada u životu nismo. Publika u Temerinu poznaje tekst predstave, poznaje njen kraj. Minutu do dvije prije kraja kompletno gledalište, u kojem je bilo više od dvjesto gledatelja, diglo se na noge i kraj predstave dočekalo je na nogama. Nije nam bilo jasno što se događa. Pljesak se trajao dvije-tri minute, a mi nismo mogli doći sebi. Glumci su se dva-tri puta naklonili i jednostavno nisu znali što trebaju činiti’, kazao je Viculin.

U okviru trodnevne posjete Temerinu, članovi Sinjskog pučkog kazališta posjetili su i Novi Sad.

Mlade sinjske kazalištarce u srpnju očekuju još dva gostovanja i to 10. srpnja na ‘Đurđevačkom kulturnom ljetu’, gdje će izvesti predstavu ‘Nedostajem sama sebi’, a 22. srpnja u Postojni u Sloveniji, gdje će izvesti ‘Izbore za lokalnog šerifa’ kojom će otvoriti međunarodni Festival amaterskih kazališta ‘FAK festival’.

‘Predstave za ovaj festival biraju se putem CV uradaka, a ‘Izbori za lokalnog šerifa’ izabrani su, uz još jednu predstavu iz Hrvatske, među više od 80 prijavljenih. To predstavlja jedno veliko međunarodno priznanje Sinjskom pučkom kazalištu’, kazao je Viculin.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh