HEP kultura Alkar

Repeša: “Sinj je najkošarkaškiji grad u Hrvatskoj”

Autor/ica
Objavljeno: 16 travnja, 2014

repeša

Lijepa košarkaška večer u Sinju zaključena je zasluženom pobjedom Cedevite koja je tako ostala u utrci za čelo ljestvice. Netom po završetku susreta svi akteri u prvi su plan stavili uistinu sjajnu atmosferu, dok im u analizi utakmice i nije preostalo ništa drugo nego konstatirati kako je bolja i kvalitetnija momčad slavila.

Prvi je pred novinare izašao Jasmin Repeša koji nije mogao biti ravnodušan prema atmosferi i ovacijama koje je zajedno s ostatkom momčadi zaradio u Sinju:

“Ja bih prije svega krenuo od čestitke Sinjanima na zaista najkošarkaškijoj sredini i atmosferi u Hrvatskoj. Znaju da pozdrave svoje, znaju da pljeskom isprate goste, da uživaju u košarci i to je velika dobit hrvatske košarke.”

“Što se tiče moje momčadi, mi smo ušli odlično u susret, agresivno i odlučno da je riješimo već u početku u čemu smo i uspjeli. Bilo je tu nekih propadanja, međutim, mi smo bolji tim i smatram da smo sasvim zasluženo dobili.”, dodao je Repeša.

Nije ni trener Alkara Damir Milačić previše tugovao zbog poraza, svjestan objektivne razlike u kvaliteti:

“Nemam što prigovoriti svojim igračima. Neki taktički detalji su presudili na otvaranju, nismo spriječili prodore prekršajem, jer htio sam ako treba da nakon pet minuta bude nula- nula, a ne kako je bilo. Bio je to pad koncentracije, ali mi se nismo predali, odigrali smo mušku utakmicu i zadovoljan sam u konačnici.”

“Ako ćemo govoriti o bilo čemu, moramo uzeti u obzir da mi imamo budžet od 900 tisuća kuna, a vjerujem da vi novinari znate koliki je Cedevitin. Mi s druge strane imamo neviđenu želju, fanatizam i navijače. Rekao sam nakon utakmice sa Zagrebom da je voditi Alkar kao Panathinaikos, samo u omjeru stanovnika, jer taj fanatizam je ono što mene vuče dalje.”

Riječ – dvije o utakmici kazao je i Ante Delaš, bivši igrač Alkara koji je u “svojoj” dvorani imao stopostotan šut:

“Od samog početka smo jako ušli u utakmicu, znali smo da ako im damo krila da bi moglo biti teško. Bitno je da smo dobili, da se dižemo u formi prije završnog turnira ABA lige. Iskreno se nadam da ćemo se susresti i u doigravanju, jer nemam riječi za Maligane, svaki put su sve bolji i hvala im na onakvom prijamu.”

Zadovoljan je na kraju bio i stasiti Livnjak u dresu Alkara Mato Perajica koji je imao najteži posao – zaustaviti Cedevitine tornjeve:

“Meni je bilo lagano, ne znam kako je njima”,

našalio se sinjski centar, nakon čega je dodao:

“S drugim poluvremenom možemo biti zadovoljni, a s prvim baš i ne. Brzo su nam otišli na veliku razliku, a iskreno treba priznati da smo možda bili i pod malim dojmom, jer ipak je to Cedevita. Strašna su momčad i želim im svu sreću na Final fouru u Beogradu. O atmosferi mogu reći jedno – meni se svaki put plače kad ovo vidim, nemam riječi. Predivno je sve ovo.”

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh