HEP kultura Alkar

Ribički spin kup

Autor/ica
Objavljeno: 4 ožujka, 2014
spin_kup_trilj01

Tekst: Filip Ratković; Foto: Filip Ratković, junior

U Trilju je na otvaranju sezone ribolova organizirano natjecanje u spin kategoriji. Bilo je to najveće državno natjecanje koje je okupilo 54 ‘spinera’. Najbolji u toj vrsti športskog ribolova došli su iz cijele Hrvatske (Zagreb, Karlovac, Gospić, Ogulin, Knin) i susjedne BIH (Sarajevo, Mostar, Stolac, Trebinje, Ljubuški, Čapljina).

Natjecanje se odvijalo na Cetini, u centru grada Trilja, u dva ciklusa od po sat vremena ribolova u dva sektora. Vrijeme, uvjeti i popratne aktivnosti domaćina nudili su izvrsno natjecanje. Velika voda nije bila prepreka da se vidi spretnost i znanje ribiča. Polovina njih imala je ugrize za sudačke liste što je sve pratio i zavidan broj gledatelja.

Ribolov je to koji nije primjeren našim načinima u dolini Cetine. Naime, lovi se sistemom ‘ulovi i pusti’, bez kontra kuke koja bi na varalici ozlijedila ribu. Sudački metri obave svoje zapise i riba se neozlijeđena vraća u vodu. To je športski ribolov koji sve više osvaja mlade ribiče iz ŠRD ‘Cetina’ Sinj. Organizator je pobrao sve pohvale za izvrsno natjecanje i druženje u Trilju.

Najuspješniji u Spin kupu bio je Boris Šiljeg iz ŠRD Krka, Knin sa 141 bodom (tri ulovljene potočne pastrve ukupne dužine 94 cm). Drugi je Mijo Boras iz ŠRD Peščenica, Zagreb sa 60 bodova, dok je treći bio Igor Crnogorac iz SRD Neretva, Mostar sa 51 bodom.

Nagrade i priznanja uručena su na prigodnom domjenku u gradskom parku u Trilju u nazočnosti više od stotinu sponzora i ljubitelja ribolova.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh