mel

RRC liga: Nada slavila u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 24 travnja, 2022
S N

Sinj je u drugom kolu Regionalne RRC lige poražen od Nade tako su Splićani poslije Kupa opet imali pregršt razloga za slavlje na Trnovači…

Nada je do vodstva došla poslije deset minuta igre polaganjem Du. Plazibata, a vrlo brzo je njegov primjer slijedio i Dodoja što je uz pretvaranje Do. Plazibata donijelo gostima prednost od 12:0.

Sinj je tada odgovorio, zaigrao je čvršće i brže u napadu, preselio je igru na polovicu gostiju i preko Prološčića te nedugo zatim i Grčića smanjio na 10:12, da bi pretvaranje Pavlovića odsjelo na stativi pa je potpuni priključak Sinjana izostao.

U samoj završnici prvog dijela Perić je pronašao rupu u obrani sinjske momčadi za novih pet bodova, što je Plazibat podebljao za Nadinu prednost na poluvremenu od 19:10.

U početnim minutama drugog poluvremena vodila se izjednačena bitka, ali kako je vrijeme odmicalo Nada je jačala i do kraja susreta stigla upisati uvjerljivu pobjedu.

Sljedeću utakmicu Sinj igra 7. svibnja u Zagrebu protiv Zagrebačkog ragbijaškog saveza (ZRS).

REZULTAT:

Sinj – Nada 17:43 (10:19)

Sinj – SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić
Sudac: S. Leskovar (Ljubljana)

Sinj: Žigo, Brčić, Jukić, Mastelić, Brčić-Šušak, M. Miloš, T. Miloš, Tomić, Gašpar, Domazet, Šušnjara, Grčić 10, L. Prološčić 5, Mi. Filipović, Pavlović 2, Ratković, Efendić, Vučemilo, Tomašević, Radan, Masić, Šolto, Ma. Filipović.

Nada: Kordun 10, Čulić 5, Perlain, Miletić, Perić 5, Jelavić-Mitrović, Biuk, Popović, Antić, Du. Plazibat 5, Markić, Čorić 5, Do. Plazibat 8, Barić, Dodoja 5, Bužančić, Novaković.

ferata@ferata.hr
0997370409