semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Sakrament Prve svete pričesti u Karakašici

Autor/ica
Objavljeno: 6 srpnja, 2020
pricest karakasica

U crkvi svetog Leopolda Bogdana Mandića u Karakašici, na 14. nedjelju kroz godinu,

5. srpnja 2020. proslavljen je Sakrament Prve svete pričesti, a euharistijsko slavlje je predvodio fra Frano Pupić-Bakrač, župni vikar za Karakašicu i Donji Suhač uz koncelebraciju fra Stjepana Čove, svećenika rodom iz Karakašice.

pricest karakasica

Sakrament Pričesti iz ruku svoga vjeroučitelja fra Frane blagovalo je petero prvopričesnika – Antonio, Ema, Ivano, Lana i Marko.

U svojoj propovijedi fra Stjepan Čovo je pozvao djecu na predanost Bogu u sakramentu Prve svete pričesti te im je poručio da nastave živjeti pod Kristovom zaštitom cijeli svoj život i neka zauvijek budu zahvalni roditeljima i svima drugima koji ih svojim primjerom poučiše da je Isus put, istina i život.

Okupljene su u proslavi Prve svete pričesti obradovali slavljenici prigodnim recitacijama, čitanjima, molitvom vjernika i pojem čistih srdaca.

Slavlju prvopričesnika je nazočila i njihova učiteljica vjeronauka Nađa Buljan.

Svečano slavlje pjesmom je uveličao Mješoviti župni zbor koji je predvodila Marija Župić, prof. glazbene teorije. U čast slavljenika i na radost svih bokorima cvijeća i prigodnim uresima crkvu urediše naša Mirjana i cvjećarica Zdravka. Fra Franino ozareno lice je govorilo umjesto riječi o radosti i milosti koju nam u sakramentu Prve svete pričesti, i ovaj put, udijeli Gospodin.

Naši prvopričesnici neka nikada ne zaborave da je bogatsvo duše najvažnije i neka ostanu Isusovi prijatelji, skromni, iskreni i jednostavni, a Isus neka im bude svjetlo i snaga u životu!

pricest karakasica
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh