semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Sastanak mještana Brnaza i Turjaka

Autor/ica
Objavljeno: 12 listopada, 2019
mojanka

Sutra, 12. listopada u 15 sati ispred restorana Gloria u Brnazama održat će se sastanak mještana Brnaza i Turjaka na temu odlaganja otpada s područja Vrgorca na Deponiju Mojanka.

Poziv na sastanak Brnažanima i Turjačanima, ali i svim ostalim građanima Sinja i Cetinske krajine, uputili su sinjski gradski vijećnik iz Brnaza Filip Klarić Kukuz i Mjesni odbor Turjaci.

Na sastanku bi se trebale dogovoriti aktivnosti koje će se poduzimati kako bi se spriječilo preuzimanje komunalnog miješanog otpada s područja Grada Vrgorca.

Podsjećamo, jedanaest sinjskih gradskih vijećnika uputilo je potpredsjedniku Gradskog vijeća Anđelku Bilandžiću zahtjev za sazivanjem izvanredne tematske sjednice Gradskog vijeća, a Mjesni odbor Turjaci najavio borbu protiv Rješenja Državnog inspektorata prema kojem je Čistoća Cetinske krajine dužna preuzimati miješani komunalni otpad na odlagalište Mojanka, pa i organizaciju mirnog prosvjeda.

Zanimljivo je kako je gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić na svom facebook profilu objavio status u kojem navodi kako je odluka Državnog inspektorata o prijevozu otpada iz Vrgorca u Sinj nepromišljena.

‘Iako naše odlagalište otpada Ajdanovac ima kapaciteta za još dvije godine, tjeraju nas da otpad vozimo u 100 kilometara dalek Sinj. Postoje puno bliža odlagališta koja se nisu zatvorila odlukom ministarstva. Takve nepromišljene odluke iz Zagreba dovest će do višestrukog poskupljenja odvoza otpada na teret građana. Suludo je voziti otpad više od 100 kilometara od jednog odlagališta otpada do drugog, koja su u naravi ista. To je van svake pameti’, stoji u objavi gradonačelnika Vrgorca Ante Pranića.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh