Sinj: Gradski vijećnici odradili posljednju ovogodišnju sjednicu

Autor/ica
Objavljeno: 31 prosinca, 2019
vijece sinj

Sinjski gradski vijećnici sinoć su odradili posljednju ovogodišnju sjednicu Gradskoga vijeća.

Sjednici nisu nazočili vijećnici NL dr. Jadrijevića Stipislav Jadrijević, Dujo Maleš, Ante Gulić i Filip Klarić Kukuz te nezavisna vijećnica Ivana Šabić, dok je vijećnik SDP-a Nikola Vučković Vijećnicu napustio nakon što je postavio vijećnička pitanja. Sjednici nisu nazočili ni zamjenici gradonačelnice Denis Glavan i Zlatko Ugrin.

Na Dnevnom redu 28. sjednice našlo se 17. točaka, a u okviru aktualnog sata vijećnici su postavili 21 pitanje.

Ni na sinoćnjoj sjednici nije bilo predloženih kandidata za predsjednika Gradskoga vijeća.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili Prijedlog Zaključka o davanju potpore inicijativi Vijeća mjesnog odbora Glavice i mještana sela Glavice za sprječavanje planiranog otvaranja kamenoloma u Glavicama na predjelu Poljakova greda. Nakon što su predsjednik Mjesnog odbora Glavice Toni Jurić Šolto i predstavnici Građanske inicijative Ne dajmo Gredu Dijana Uvanović i Marko Cvrlje vijećnike upoznali s dosadašnjim aktivnostima poduzetima u cilju sprječavanja otvaranja kamenoloma na Gredi, razvila se duža rasprava. Vijećnici su dali podršku Građanskoj inicijativi, uz savjet da aktivnosti usmjere i na borbu protiv postojećih kamenoloma na području Glavica, koji također ugrožavaju život ljudi i prirodu.

Jednoglasno je prihvaćen i Prijedlog Pravilnika o stipendiranju srednjoškolaca lošijeg imovinskog stanja s područja Grada Sinja, prema kojem će ove škoslke godine stipendiju u mjesečnom iznosu od 300 kuna primati 50 srednjoškolaca iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Vijećnici su primili na znanje Izvješće o radu gradonačelnice za razdoblje siječanj-lipanj 2019. godine.

Jednoglasno je prihvaćen i Prijedlog Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Sinja. Za vrijeme glasovanja o ovoj točci u vijećnici je ostalo 11 vijećnika (HDZ i nezavisni Joško Kontić, Ante Šušnjara i Žarko Delić).

Jednoglasno je prihvaćeno Izvješće o realizaciji plana i programa rada DV Blagovijest za 2018./2019. godinu s financijskim izvješćem za 2018. godinu.

Izvješće o realizaciji plana i programa rada DV Čarobni pianino za 2018./2019. godinu s financijskim izvješćem za 2018. godinu nije prihvaćeno. Za Izvješće su glasovali Joško Kontić, Ante Šušnjara i Žarko Delić, dok su vijećnici HDZ-a bili suzdržani.

Ni Izvješće o realizaciji plana i programa rada DV Bili cvitak za 2018./2019. godinu s financijskim izvješćem za 2018. godinu nije prihvaćeno. Za Izvješće je glasovao samo vijećnik Žarko Delić, dok su ostali bili suzdržani.

Ista omjer glasova bhio je i prilikom glasovanja o Izvješću o radu i financijskom poslovanju Kamička d.o.o. – za upravljanje parkiralištima Sinj za 2018.godinu (1 za, 10 suzdržano).

Svih 11 vijećnika bilo je suzdržano prilikom glasovanja o Izvješću o radu i financijskom poslovanju Gospodarske zone Kukuzovac d.o.o., Sinj za 2018. godinu.

Izvješće o radu i financijskom poslovanju Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine d.o.o. za 2018. godinu također nije prihvaćeno. Za Izvješće su glasovala 3 vijećnika, a 8 ih je bilo suzdržano.

Za Izvješće o radu i financijskom poslovanju društva Čistoća Cetinske krajine d.o.o. Sinj za 2018.godinu glasovala su 2 vijećnika, 1 je bio suzdržan, a 8 ih je bilo protiv.

Za Izvješće o radu davatelja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada za 2018. godinu glasovala su 2 vijećnika, dok je ostalih 9 bilo suzdržano.

Izvješće o izvršenju Programa gradnje komunalne infrastrukture gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2018. godini nije ptrihvaćeno. Za je bio 1 vijećnik, 3 su bila protiv, a 7 suzdržano.

Izvješće o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Sinja za 2018. godinu također nije prihvaćeno. Za je glasovao 1 vijećnhik, protiv ih je bilo 5, a isto toliko ih je bilo suzdržano.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh