miro bulj
hdz

Sinj i ove godine u znaku Nacionalnog sajma pršuta

Autor/ica
Objavljeno: 10 ožujka, 2019

Pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, u organizaciji Poduzetničkog centra Sinj od 12. do 13. travnja, u hotelu Alkar, održat će se 14. Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnati proizvoda ‘Sinj 2019.’.

Na ovogodišnjem Sajmu očekuje se sudjelovanje proizvođača pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s područja Hrvatske, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava – proizvođača pršuta, proizvođača slavonske šunke, regionalne mesne industrije, predstavnici udruga proizvođača, individualnih proizvođača te gostiju iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, predstavnika Udruge uzgajivača svinja, regionalnih obiteljskih gospodarstava koja se bave uzgojem svinja, predstavnika vodećih trgovačkih lanaca, hotelijera i ugostitelja.

Ocjenjivanje kvalitete i specifičnosti pršuta pojedinih proizvođača planiramo za 11. travnja, dan prije same sajamske manifestacije, za čiju potrebu se oformljuje povjerenstvo sastavljeno od renomiranih stručnjaka i znanstvenika. Svečano otvaranje Sajma bit će 12. travnja u 11,30 sati.

Pored izložbenog dijela, tijekom Sajma održat će se stručne edukativne radionice, okrugli stolovi i predavanja s posebnom temom ‘Perspektive gospodarstva, demografija i mladi u Republici Hrvatskoj i EU’. Tijekom dvodnevnog sajma upriličiti će se prigodni kulturno umjetnički program.

Uz PC Sinj, organizator Sajma je Grad Sinj, supokrovitelji su Županija splitsko-dalmatinska te ministarstva poljoprivrede, gospodarstva i ruralnog razvoja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh