banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Sinj: Mlada misa fr. Josipa Dolića

Autor/ica
Objavljeno: 26 kolovoza, 2019
fr josip dolic

Izvor: Facebook Gospa Sinjska

U nedjelju, 25. kolovoza 2019., fr. Josip Dolić je – u zajedništvu s braćom svećenicima, bogoslovima, časnim sestrama i župljanima – slavio mladu misu u crkvi Gospe Sinjske. Tako nakon godinu dana župna zajednica Gospe Sinjske ponovno slavi mladu misu sa svojim mladomisnikom.

Mladomisnik je zajedno s propovjednikom fr. Franom Prcelom, provincijalom dominikanaca fr. Slavkom Sliškovićem, gvardijanom fra Antom Čovom, župnikom fra Pericom Maslaćem te ostalom braćom svećenicima (ukupno 17) i poslužiteljima u procesiji pristupio oltaru.

fr josip dolic

Poslije pričesti riječ zahvale uputili su provincijal i gvardijan te mladomisnik. Na kraju slavlja svi zajedno su zapjevali ‘O, Gospe Sinjska’, a potom je mladomisnik udijelio mladomisnički blagoslov. Nakon misnog slavlja uslijedilo je pjevanje himne ‘Lijepa naša” te čestitanje. Slavlje je nastavljeno u hotelu Alkar gdje je bilo 150 uzvanika.  

fr josip dolic

Fr. Josip, sin Marijana i majke Mirne r. Jerčić, rođen je 13. svibnja 1980. u Koblenzu – Njemačka, a rodom je iz Donjih Glavica. Dolazi iz Hrvatske katoličke misije Koblenz, a pastoralni praktikum vršio je u Župi Bl. Augustina Kažotića u Zagrebu. Za svoje mladomisničko geslo uzeo je citat iz knjige proroka Ezekiela – ‘A kad mati vidje da uzalud čeka i da joj nada propade, uze drugo mlado i od njega lava učini’.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh