REMAX

Sinj: Na Javni poziv za potpore male vrijednosti za subvencioniranje zapošljavanja stigla dva zahtjeva

Autor/ica
Objavljeno: 10 kolovoza, 2019

U ovogodišnjem proračunu Grada Sinja osigurano je 500 tisuća kuna za potpore male vrijednosti za subvencioniranje zapošljavanja, a krajem srpnja objavljen je javni poziv za dodjelu potpore.

Prema informacijama koje smo dobili iz Grada Sinja, na Javni poziv stigla su dva zahtjeva, koja još uvijek nisu otvorena, pa nemamo informaciju za koliko se osoba traži potpora. Povjerenstvo za dodjelu potpora male vrijednosti za subvencioniranje zapošljavanja na području Grada Sinja, čiji je predsjednik Ivica Mastelić, zaposlenik Gradske uprave, zahtjeve će obraditi krajem kolovoza.

Podsjetimo, Javni poziv za potpore male vrijednosti za subvencioniranje zapošljavanja otvoren je do isteka sredstava, a najduže dvije godine od njegove objave. Na Javni poziv mogu se javiti mikro i mali poduzetnici te obrti, slobodna zanimanja i obiteljska poljoprivredna gospodarstva s prebivalištem ili poslovnom jedinicom na području Grada Sinja. Potpore su namijenjene poslodavcima koji na puno radno vrijeme i na rok od najmanje 12 mjeseci zaposle nezaposlene osobe iz evidencije HZZ-a, koje imaju prebivalište na području Grada Sinja i koje prethodno nisu bile zaposlenici poslodavca koji traži potporu, niti poslodavaca pod njegovim vladajućim utjecajem.

Ukupna potpora za svaku novozaposlenu osobu korisnicima će biti isplaćena kroz 12 mjesečnih potpora u visini od 25 posto bruto II plaće novozaposlene osobe, najviše do 2.500 kuna mjesečno. Ukupna potpora za svaku novozaposlenu osobu s invaliditetom korisnicima će biti isplaćena kroz 12 mjesečnih potpora u visini 35 posto bruto II plaće novozaposlene osobe s invaliditetom, najviše do 3.500 kuna mjesečno.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh