Sinj: Obilježen Dan inženjerijske bojne GMBR

Autor/ica
Objavljeno: 11 listopada, 2017
osrh_sinj01

Izvor: www.osrh.hr

U vojarni ‘126. brigade HV’ u Sinju, dana 09. listopada 2017. provedena je svečanost obilježavanja Dana roda inženjerije i Dana Inženjerijske bojne Gardijske mehanizirane brigade.

Svečanost je započela postrojavanjem pripadnika bojne, a nakon prijavka, intoniranja himne i minute tišine za sve poginule pripadnike OS RH u Domovinskom ratu, zapovjednik Inženjerijske bojne pukovnik Alen Ković je sve nazočne u prigodnom obraćanju podsjetio na dane ustrojavanja postrojbe te provedene aktivnosti tijekom godine i aktivnosti koje predstoje do kraja iste.  Svoje izlaganje je zaključio riječima:

‘Kao što vidite, pred nama su novi i veliki izazovi. Da nam dan traje 48, umjesto 24 sata bilo bi nam malo za provedbu svih planiranih i zapovjeđenih zadaća, ali ne sumnjam u naš uspjeh. Znam da u postrojbi imam kvalitetan kadar koji je spreman odraditi i najzahtjevnije zadaće, tako da ne sumnjam da ćemo sve navedene aktivnosti odraditi uz puni angažman.’

Potom je uslijedila svečanost podjele činova, nagrada i pohvala zaslužnim pripadnicima Inženjerijske bojne, nakon čega im se obratio načelnik Stožera-zamjenik zapovjednika Gardijske mehanizirane brigade brigadir Željko Nakić. U svom izlaganju istaknuo je važnost inženjerijskih postrojbi u provedbi svih oblika borbenih djelovanja, ali i na važnu ulogu u pomoći civilnom stanovništvu. Obraćanje je zaključio riječima:

‘U vašem radu, čovjek neka vam ne bude manje važan od tehnike i opreme, a vaša nesebičnost i spremnost pomoći jedni drugima neka budu zdravi temelji na kojima počiva svaka uspješna postrojba te čestitao inženjercima Dan roda, kao i Dan bojne.’

Svečanost obilježavanja Dana roda inženjerije i Dana Inženjerijske bojne Gardijske mehanizirane brigade nastavljena je svečanom misom koju je predvodio kapelan vojne kapelanije ‘Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta’ fra Ilija Mikulić u crkvi ‘Čudotvorne Gospe Sinjske’, a potom je izvršen obilazak stambenih objekata u vojarni te stalnog postava Muzeja sinjske alke.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh