tramax

Sinj: Obilježeni Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i Svjetski dan borbe protiv zlostavljanja djece

Autor/ica
Objavljeno: 25 studenoga, 2019
srma sinj

Udruga Srma danas je u Sinju, na Pijaci obilježila Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama (25.11.) i Svjetski dan borbe protiv zlostavljanja djece (19.11.).

U 12. po redu akciji pod nazivom ‘Dosta je, neću nasilje!’ sudjelovali su volonteri Udruge Srma i Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonaći iz Sinja.

U okviru akcije na Pijacu je postavljena instalacija u javni prostor, crvena traka – Arijadnina nit spasa, koja je razvučena između stupova javne rasvjete i na koju su bile obješene informacije o nasilju u svijetu, Hrvatskoj i Cetinskoj krajini, fotografije žrtava nasilja kao i nagrađeni literalni i likovni radovi učenika osnovnih škola koji su sudjelovali na Srminom natječaju na temu ‘Dječja prava’.

U okviru aktivnosti ‘Arijadnina crvena nit spasa za izlaz iz nasilja’ građanima su podijeljeni letci sa službenim podacima Policijske postaje Sinj o nasilju u obiteljima na području Cetinske krajine u 2018. i 2019. godini.

Tijekom 2018. i do kraja rujna 2019. godine u Policijsku postaju Sinj podnesene su ukupno 143 prijave nasilja u obitelji, od kojih je 96 prekršajnih, a 47 kaznenih. Među 143 nasilnika u obitelji, 131 je muškarac, a 12 žena.

Cilj akcije je podizanje svijesti građana o prisutnosti i neprihvatljivosti nasilja u društvu, te senzibiliziranje javnosti o potrebi uključenja svih građana u borbu protiv svih oblika nasilja.

srma
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh