BANNER FERATA

Sinj: Održano predavanje o ženskom poduzetništvu

Autor/ica
Objavljeno: 5 listopada, 2019
babiznjak

Tekst i foto: Anita Šimić Bitunjac

Sinoć je u Galeriji Sikirica uspješno održano predavanje o ženskom poduzetništvu.

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac istaknula je kako Grad Sinj vidi kao grad prijatelj ženskog poduzetništva te kako postoje brojne kreditne linije koje prate žene u poduzetništvu, te ohrabrila žene u Cetinskoj krajini da se u njega upuste. Križanac je naglasila i kako je Hrvatski zavod za zapošljavanje povećao iznos za zamozapošlavanje na 75.000 kuna, a Grad Sinj sponzorira i zapošljavanje još jednog djelatnika u obrtima te malim i srednjim poduzećima.

‘Svatko je od nas najbolji u nečemu, samo trebamo pronaći koje je to područje i koje proizvode ili usluge možemo ponuditi’, rekla je Križanac.

O mogućnostima zapošljavanja u obrtnim djelatnostima žena u Cetinskoj krajini, između ostalih i bivših radnica Dalmatinke, govorila je mr.sc. Anita Šimić Bitunjac.

‘Poduzetništvo je danas izazov i nužno je i potrebno okretanje prema sve širim lepezama i nišama europskih fondova koji potiču obrtnišvo te malo i srednje poduzetnišvo, s obzirom da se više ne otvaraju poduzeća sa tisućama zaposlenih. Živimo u tzv. tržišnoj ekonomiji koja je više od izazova’, istaknula je Šimić Bitunjac.

Direktorica Ženskog poduzetničkog centra Hrvatske Sanela Dropulić održala je motivacijsko predavanje o poduzetništvu.

‘U poduzetništvu nema neuspjeha, samo naučenih ili još nenaučenih lekcija’, zaključila je Dropulić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh