tramax

Sinj: Peškarija puna, vrijeme više ljetno nego jesensko

Autor/ica
Objavljeno: 11 listopada, 2019
peskarija

Iako se zakoračilo u drugu trećinu listopada, s obzirom na sunčano i dosta toplo vrijeme ovoga jutra, teško bi se moglo kazati kako smo u jesenskom vremenu. Mjesto koje je petkom uobičajno središte mnogih događanja, priča i rasprava je Peškarija. Ponuda voća i povrća na kamenim banicima ni ovoga puta nije izostala.

povrce

Međutim, za razliku od vrlo dobre ponude kupusa, blitve, jabuka, mandarina i drugih delicija, ribe je jutros manjkalo. Tek nekoliko kašeta s komarčom i ciplom nudilo se kupcima.

riba

Neovisno o vremenu, ćakula i tema za nikada ne manjka. Kao i cijeloj Hrvatskoj i u Sinju se jutros na svakom mjestu razgovarlo o sinoćnjoj utakmici na Poljudu i pobjedi Hrvatske nad Mađarskom. Neizostavna tema je i štrajk prosvjetara, koji se i danas odvija na području cijele Splitsko-dalmatinske županije, pa tako osnovnoškolci i srednjoškolci cetinskog kraja danas imaju slobodan dan.

Za Sinj je danas i poseban dan. Naime, u 11 sati na Šetalištu Alojzija Stepinca upriličit će se svečanost postavljanja i otkrivanja biste dr. sc. Marka Veselice. U pripremi za ovaj veliki događaj djelatnici tvrtke Čistoće Cetinska krajina i gradske službe provode završne aktivnosti uređnja mjesta gdje će se upriličiti najavljena svečanost.

setaliste
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh