Sinj: Premijera filma ‘Huda jama – strogo čuvana tajna’

Autor/ica
Objavljeno: 2 veljače, 2017
Film HUDA JAMA

U organizaciji Franjevačkog Samostana, Župe Čudotvorne Gospe Sinjske i Grada Sinja u petak, 3. veljače, u Gradskom kinu s početkom u 19 sati upriličit će se promocija dokumentarnog filma ‘Huda jama – strogo čuvana tajna’.

Huda Jama je teritorijalno u sastavu općine Laško u Sloveniji. Blizu naselja nalazi se istoimeni rudnik u čijem sklopu je rudarsko okno Barbarin rov, mjesto na kojem je počinjen jedan od najvećih zločina u svijetu neposredno nakon Drugog svjetskog rata. Kako se za ovaj zločin ne bi saznalo, pristup grobnoj jami zaziđan je sa deset pregrada između kojih je nasuta sipina i zemlja. Film rasvjetljava događaje s kraja Drugog svjetskog rata i masovne zločine partizanskih jedinica nad poraženim protivnicima i civilima, monstruoznost njihovih planiranja i još veću ustrajnost izvršenja i skrivanja tih masovnih ubojstava.

Gost večeri bit će autor filma Roman Leljak, koji već 27 godina radi na istraživanju komunističkih zločina te svjedoči kako je ovaj film tek jedna od priča o počinjenom zlu i zločinu.

Organizatori pozivaju Sinjanke, Sinjane i sve žitelje Cetinske krajine da se odazovu u što većem broju na promociju filma.

Film HUDA JAMA_1
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh