semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Sinj: Promocija knjige ‘Maslina i proizvodi’

Autor/ica
Objavljeno: 24 svibnja, 2017
maslina i proizvodi

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Sinju, sutra u 19 sati u Alkarskim dvorima upriličit će se promocija knjige ‘Maslina i proizvodi’ autora prof. dr. sc. Mirka Gugića i suautorice doc. dr. Mladenke Šarolić.

Gostujući u programu Hit radija, priznati vodeći hrvatski stručnjak za uljarstvo, koji je doktorirao na temu ‘Biološka vrijednost i kvaliteta ulja masline sorte oblica u odnosu na područje uzgoja’ Mirko Gugić o samoj knjizi je kazao:

‘To je više djelo nego knjiga i govori sve o kulturi masline. To je bio ujedno i moj cilj, da se o maslini govori na jedan ispravan način, a ne kao do sada u mnogim slučajevima. To je bio jedan od glavnih razloga zbog čega sam se upustio u pisanje ovog djela’.

Knjiga sadrži 450 stranica i veliki broj fotografija, stručnih uputa, govori o povijesti masline i njenim proizvodima, ali knjiga zapravo ima i jedan drugi vrlo zanimljiv sadržaj.

‘Ova knjiga zapravo je moj život, i privatni i profesionalni, kojeg i da hoću ne mogu dijeliti jer to je sve pomiješano. Nastojao sam svoje veliko iskustvo staviti među korice, opisati maslinu i njene proizvode na ispravan i edukativan način i vjerujem da sam u tome uspio’, kazao je Mirko Gugić, ističući kako su svoj doprinos u pisanju određenih poglavlja dale njegove kolege dr. sc. Frane Strikić, dr. sc. Miro Katalinić i ostali stručnjaci.

Gugić je istaknuo da je knjiga pisana na zanimljiv, ali razumljiv način, te je tako pristupačna i običnom maslinaru i onom koji će ovu knjigu koristiti u svoje znanstvene svrhe.

Uz autore o knjizi će govoriti akademik dr. sc. Ferdo Bašić, prof. dr. sc. Tomislav Ćosić, fra Mirko Marić, moderator programa je Ante Botić. U glazbenom dijelu nastupit će Mješoviti zbor grada Sinja.

Na kraju promocije organizator će upriličiti domjenak za sve posjetitelje promocije.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh