semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Sinj: Proslavljena svetkovina sv. Franje Asiškog

Autor/ica
Objavljeno: 6 listopada, 2019
crkva

Izvor: www.gospa-sinjska.hr

Kao i cijela franjevačka obitelj po čitavome svijetu, franjevačka zajednica u samostanu u Sinju svečano je proslavila svetkovinu svog Utemeljitelja – svetog Franje Asiškog.

Brojni štovatelji sv. Franje, framaši, sjemeništarci, trećoredci, časne sestre i fratri spremali su se za veliku svetkovinu trodnevnicom. Svake večeri u 17,30 sati u Crkvi Gospe Sinjske molitveni susret je započimao krunicom i molitvama u čast sv. Franje. U 18 sati slavljena je sveta misa s pjevanom Večernjom koju su predvodili franjevački sjemeništarci.

Uoči svetkovine svetog Franje u četvrtak, 3. listopada, nakon večernje mise držan je Transitus – obred preminuća sv. Franje kojeg je predvodio gvardijan fra Ante Čovo. Nakon molitava, svećenici i vjernici u crkvi pristupali su relikvijama sv. Franje kako bi izrazili svoje štovanje.

U petak, 4. listopada, na samu svetkovinu sv. oca Franje, svetom misom je predsjedao fra Ante Čovo, gvardijan i duhovni asistent OFS-a. Pod svetom misom čitanja su čitali članovi Franjevačkog svjetovnog reda, molitvu vjernika predmolili članovi Frame, a pjevali i asistirali sjemeništarci. Iza svete mise druženje je nastavljeno u samostanskoj dvorani.

crkva
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh