tramax

Sinj trese groznica: Alkar dočekuje Cedevitu

Autor/ica
Objavljeno: 14 travnja, 2014

maligani1

Nakon dvije uzastopne pobjede euforija u košarkaškom Sinju doživjela je svoj vrhunac uoči dolaska Cedevite. Sinjani će tako bez ikakvog imperativa ugostiti najskuplju košarkašku družinu na ovim prostorima, napraviti paklenu atmosferu i prije svega uživati u košarci.

Alkar je protekle sezone u prvih 13 kola ubilježio jednako toliko poraza, da bi tek u posljednjem na spavanju uhvatio Zagreb te tako izbjegao potpuni potop. Ove sezone priča je nešto drugačija, a bodovni saldo dvostruko bolji nakon samo četiri odrađene dionice prvenstva u okviru Lige za prvaka.

Gostujući porazi od Cibone i Zadra brzo su prebrisani domaćim slavljem nad Šibenikom te pobjedom u Trnskom protiv Zagreba pa se sada već polako kreću i snovi o nečem više. Je li to realno ili je pak plod sveopće euforije u gradu podno Kamička, vidjet će se u narednih nekoliko kola, no ono što je sigurno jest da će utorak u Sinju i okolici biti obojen u bijelo i da će svi putevi voditi u trošnu, ali silno glasnu, dvoranu srednjoškolskog centra.

I jedni i drugi kompletni dočekuju ovaj dvoboj, a dok Sinjani nakon duže stanke očekuju prve minute starijeg od dva Bobana, Zagrepčani su one Delaševe već dočekali i to na najbolji mogući način. Cedevita je, nema sumnje, veliki favorit i sve izuzev njene pobjede bilo bi ravno senzaciji, međutim, jedna utakmica zna ponuditi i veća čudesa u što se i domaći uzdaju.

Treneru Alkara Damiru Milačiću jasno je tko je favorit, ali isto tako zna i što su sve sposobni njegovi igrači koji su željni novog dokazivanja u sudaru s najboljima:

“Mislim da nema prevelike potrebe trošiti riječi o Cedeviti koja je izrasla u klub za velike stvari, prvenstveno po pitanju organizacije i ulaganjima. Ipak, neće ni njima takvima bili lako igrati na našem parketu koji će ključati, a upravo to će dati i određeni bonus mojim igračima. Cilj nam je biti u egalu što je duže moguće i uzdignuta čela napustiti parket.”

“Mi naravno ne možemo biti bahati i, uvjetno rečeno, prijetiti momčadima s budžetima poput Cedevitinog, ali smo ponosni na sve što smo do sada napravili i budite sigurni da u svakoj utakmici želimo skupo prodati svoju kožu.”, naglasio je strateg Alkara.

Susret Alkara i Cedevite na rasporedu je u utorak s početkom u 20 sati.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh