BANNER FERATA

‘Sinj u srcu’ koreografija koja opisuje ponos i ljubav prema Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 11 svibnja, 2019

U emisiji Hit radija ‘100 ljudi, 100 ćudi’ gostovala je Vesna Samardžić, trenerica i koreografkinja Sinjskih mažoretkinja.

Sinjske mažoretkinje prošli tjedan vratile su se iz Murskog Središća sa državnog prvenstva na kojem su postale apsolutne prvakinje sa osvojenih 12 od ukupno 13 podijeljenih medalja. Mladošću, ljepotom i gracioznošću ove mažoretkinje već pune 22 godine predstavljaju i Grad Sinj u najljepšem svjetlu.

Vesna Samardžić od samih je početaka u Sinjskim mažoretkinjama, ispočetka kao plesačica, a nakon toga trenerica i koreografkinja, koja iz godine u godinu postiže sjajne natjecateljske uspjehe. U emisiji se prisjetila samih početaka 1997. godine kada je primljena u tim koji je vodila Davorka Dukić. Istaknula je kako su je za bavljenje mažoret plesom inspirirale Požeške mažoretkinje koje su bile na omotnici tadašnjih čokolada.

U emisiji je bilo riječi o promociji Grada Sinja kroz vizualni identitet mažoretkinja i njihove specifične nošnje – Alkarice, očuvanju tradicijske kulture, ali i izgradnji novih trendova kroz osnaživanje Twirllig kluba. Samardžić smatra da je ljubav prema plesu, rodnom gradu i cijelom cetinskom kraju glavni faktor uspjeha Sinjskih mažoretkinja.

‘Prije dvije godine napravila sam koreografiju Sinj u srcu, koja kroz pjesmu i ples upravo opisuje ponos i ljubav koji imamo prema našem Gradu. Kada otplešemo tu koreografiju svi znaju tko smo, što smo i odakle dolazimo’, istaknula je Samardžić.

Na kraju emisije Vesna Samardžić zahvalila se svima koji su joj pomogli i još uvijek pomažu te je potiču na rad, za koji vjeruje da će i dalje biti uspješan kao i prethodnih godina.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh