semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Sinj: Večer sjećanja na Ljubu Stipišića Delmatu

Autor/ica
Objavljeno: 13 travnja, 2016

Delmata_slika_1

Sutra, 14. travnja 2016. godine (četvrtak) u 19 sati i 30 minuta u Alkarskim dvorima Zaklada Ljubo Stipišić Delmata predstavit će Zakladu Delmata i Zbornik radova posvećen Ljubi Stipišiću, naslovljen ‘Obrisi stvaralaštva i identiteta Ljubo Stipišić Delmata’.

Zakladu i zbornik predstaviti će akademik Jakša Fiamengo, mr. sc. Ivan Pehar i prof. Marito Mihovil Letica, a u glazbenom dijelu programa, kojeg će voditi Mojmir Čačija, nastupit će Klapa Sinj, VS Chorus Cantores iz Vranjica i Klapa Neverin iz Kaštel Lukšića.

Gostujući u programu Hit radija ravnatelj Zaklade Delmata, Ivan Pehar je kazao:

‘Smisao predstavljanja ove knjige koja govori o 6-7 područja Ljubinog djelovanja gdje on izražava sve svoje kvalitete, od glazbe, duhovnosti, etnologije, kazališta, slikarstva itd. Ljubo je uistinu bio jedan ‘homo universalis’ koji je posjedaovao izuzetne talente, ali nažalost sredina u kojoj je živio nije to prepoznavala ili pak nije željela prepoznati. Tako da mi, baštinici njegovog naslijeđa, koji smo to prepoznali nastojimo i mlađim generacijima na ovaj način prenijeti to što nam je Ljubo ostavio.’

Osim navedenih sudionika, u predstavljanju će sudjelovati prof. Velimir Borković, prof. Marko Duvnjak, prof. Tašenka Matulović i dr. med. dent. Tanja Kodžoman.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh