svabo

Sinjani i Cetinjani u povorci sjećanja u Gradu Heroju

Autor/ica
Objavljeno: 18 studenoga, 2021
IMG WA

Prisjećamo se najtežeg dana u hrvatskoj novijoj povijesti, 18. studenoga 1991., kada je nakon 87 dana otpora slomljena obrana Grada Heroja, koji je potom okupirala JNA i srpske paravojne postrojbe, počinivši brojne zločine nad civilima i braniteljima u gotovo potpuno razrušenom Vukovaru.

Prema procjenama novinara nekoliko desetaka tisuća ljudi, među njima predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, prolaze ulicama Vukovara kako bi u koloni sjećanja odali počast poginulim i ubijenim braniteljima Vukovara, civilima i nestalima u obrani grada.

IMG WA

Kao i svih ovih godina u Vukovar su došli brojni Sinjani i Cetinjani, kako bi se zajedno s ostalima poklonili žrtvama srbo-četničke agresije i agresorske JNA.

IMG WA

U Vukovaru u koloni sjećanja sudjeluje izaslanstvo Grada Sinja, predvođeno gradonačelnikom Mirom Buljem, kao i izaslanstva ostalih gradova i općina Cetinske krajine, alkari i alkarski momci i čelništvo VAD-a, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, brojnih institucija, civilnih, sportskih i kulturnih udruga, predstavnici vjerskog života i brojni žitelji cetinskog kraja.

MIRO BULJ

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh