HEP kultura Alkar

Sinjani i Vrličani na proslavi Međunarodnog dana obitelji

Autor/ica
Objavljeno: 14 svibnja, 2019

U organizaciji Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu sutra, 15. svibnja upriličit će se proslava Međunarodnog dana obitelji.

Na programu pod nazivom ‘Ča je bilo tega više ni’ nastupit će više od stotinu sudionika sa zanimljivim repertoarom.

U programu sudjeluju Dom za starije i nemoćne Split, Dom za starije i nemoćne Lovret, COO Juraj Bonaći Split, COO Slava Raškaj Split, Udruga MI Split, Centar Zlatno doba te Centar za rehabilataciju Fra Ante Sekelez Vrlika koji će nastupiti s plesnim djelom na pjesame Olivera Dragojevića i recitalom na temu obitelji. Centar Juraj Bonaći, Podružnica Sinj nastupit će s pjesmom i prikazom stare sinjske rere, popularne Ferate.

‘Mi ćemo se u Splitu predstaviti s našom Feratom. Plakat za ovu našu priču priredili su nam naši prijatelji iz Galerija Sikirica, a reruru su izradile naš djelatnice i korisnici iz likovne sekcije. Također, izložit ćemo neke dijelove naše stare tradicionalne nošnje. Uglavnom, u Split donosimo našu sinjsku tradiciju’, kazala nam je voditeljica glazbeno-scenske skupine Jasenka Pleadin Raič.

Sama ideja ovog projekta došla je na inicijativu ravnateljica četiriju ustanova, Snježane Čotić iz Centra ‘Juraj Bonači’, Ivane Klarić Kukuz iz Centra za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ u Vrlici, Željke Paleke iz COO-a ‘Slava Raškaj’ te č.s. Mirje Tabak iz Doma za starije i nemoćne ‘Lovret’.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh