banner stozer cz sinj

Sinjani okitili svoje prozore, balkone, izloge…

Autor/ica
Objavljeno: 13 kolovoza, 2019

Sinj je u svojim najvećim slavljima – u danima Alke i Velike Gospe, a pojedini građani su se potrudili kako bi grad zasjao u svom punom sjaju.

Ispratili smo 304. alkarske svečanosti, a sada rijeke hodočasnika pohode jedno od najvećih Marijanskih svetišta u Hrvatskoj, kako bi slavili blagdan Velike Gospe 15. kolovoza. Mnogo je zanimljivosti koje svjedoče kako se Sinjani pripremaju za svoj najradosniji blagdan, a jedna od tih lijepih aktivnosti je kićenje prozora, balkona, okućnica, trgova i izloga sinjskim i nacionalnim simbolima. To je svojevrsna dobrodošlica hodočasnicima, gostima i turistima koji ovih dana dolaze u Sinj, ali i pokazivanje bogate tradicije kakvu malo tko u svijetu ima.

Vrijedi istaknuti kako jedan mali broj Sinjana godinama uoči Alke i Velike Gospe uređuje svoje prostore sinjskim simbolima. Neki od njih to su učinili i ove godine, a i ovoga puta priča je krenula od udruge Sinjski Ferali. Obišli smo središte grada te donosimo nekoliko fotografija, kako bismo motivirali i druge naše sugrađane da okite svoje balkone, prozore i izloge. Neka se ovih svečarskih dana istaknu hrvatski barjaci i znamenja Gospe Sinjske, Sinja i Alke.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh