Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Sinjani u mimohodu ‘Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga’ i prigodnom programu ‘Ovčara – vječna rana’

Autor/ica
Objavljeno: 20 studenoga, 2023
Plakat gore x

Danas, 20. studenog održat će se 16. mimohod ‘Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga’ i prigodni program ‘Ovčara – vječna rana’ u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, a u sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

U mimohodu će sudjelovati i 50-ak članova Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sinj i Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Sinja i Cetisnke krajine.

Program počinje u 10 sati okupljanjem na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar, a u 10,30 sati održat će se prigodni program i molitva kod centralnog križa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar.

Nakon formiranja kolone, mimohod ‘Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga’ krenut će od Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata Vukovar do mjesta masovne grobnice Ovčara, gdje će se od 13 sati održati prigodni program ‘Ovčara – vječna rana’

Podsjećamo, dana 20. studenoga 1991. godine na Ovčari se dogodio najveći ratni zločin na području Republike Hrvatske kada su JNA i domaći Srbi ubili brojne civile, hrvatske branitelje i medicinsko osoblje odvedene iz bolnice Vukovar.

‘U ovom mimohodu ponosno koračamo Njima u čast, kako bismo pokazali da Njihovu žrtvu nikada nećemo zaboraviti, a posebice sve one, još uvijek nestale osobe, koje brojne obitelji traže i nakon dugih 32 godine. Nemojmo zaboraviti temelje stvaranja Republike Hrvatske’, ističu iz Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

IMG WA

ferata@ferata.hr
0997370409