semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Sinjanin Slaven Marasović izabran u NO Hajduka

Autor/ica
Objavljeno: 5 srpnja, 2015

marasovic slaven

Na Poljudu jučer je vladala poprilična gužva. Međutim, nije to bilo zbog neke važne utakmice ili nadolazeće Ultre. U pitanju su bili izbori i to oni za novi Nadzorni odbor Hajduka u koji je odlukom članova Hajduka izabran i jedan Sinanin, Slaven Marasović.

Članovi Hajduka izabrali su od dvadeset kandidata njih sedam, a dva preostala člana daju predstavnici velikih i malih dioničara. Od ukupno 7429 s pravom glasa na ove hajdučke izbore izašlo je njih 3198 ili 43,1 posto. Među sedmoricom veličanstvenih našlo se ime Sinjanina sa zagrebačkom adresom, Slavena Marasovića.

Ovaj 37 godišnji dipl. ing. geodezije dobio je 2132 glasa, što je četvrto mjesto po broju glasova. Ispred njega bili su Ljubo Pavasović Visković – 2.838, Denis Kosor s 2.493 glasa i Nikica Krnić (2.452), a u novi NO Hajduka izabrani su još Ante Šalinović (2.007), Guste Santini (1.857) te Anthony Marinov (1.769). Njih bi 14. srpnja službeno trebalo potvrditi splitsko Gradsko vijeće, a 18. srpnja i Hajdukova skupština nakon čega će službeno stupiti na dužnost.

Slaven Marasović rođen je u Sinju 1978. godine gdje je završio Franjevačku klasičnu gimnaziju, a potom školovanja nastavio u Zagrebu gdje je stekao zvanje dipl.ing geodezije, nakon čega je upisao poslijediplomski doktorski studij na geodetskom fakultetu u Zagrebu. Predsjednik je NO Vodoprivrednog projekta biroa d.d Zagreb. O svojoj kandidaturi i izboru za člana NO Hajduka, za Fertau Marasović je kazao:

“Ponosan sam što sam dobio veliku potporu članova Hajduka i nastojat ću na najbolji mogući način opravdati ukazano povjerenje. Meni je Hajduk osim neizmjerne ljubavi prema njemu uvijek bio nekakva istraživačka inspiracija od funkcioniranja kluba do rada s najmlađim uzrastima. Mislim da svoje iskustvo rada u NO jedne značajne zagrebačke tvrtke mogu uspješno prenijeti i u rad NO Hajduka – kazao je Slaven Marasović, ističući kako je njegov prvi susret, onaj neposredni s Hajdukom, dogodio 1993. godine:

“I danas se rado sjećam prve utakmice na koju sam išao na Poljudu protiv tadašnje Croatije 1993. Bila je to prva utakmica finala kupa Hajduk-Croatia(Dinamo) 4:1. Došao sam autobusom sam iz Sinja. Onaj prvi ulazak na sjever, to je nešto što će mi ostati do života u sjećanju – ističe Marasović, dodajući kako su njegovi podrijetlom iz Strmendoca, a u Sinju je živio do 1996. godine. Poslije se zbog školovanja i posla doselio u hrvatsku metroplu.

Na kraju razgovora, Marasović je o činjenici kako je od sedam izabranih novih članova NO Hajduka, čak pet s zagrebačkom adresom, kazao:

“To nije problem. Po Zakonu o trgovačkim društvima mogući su sastanci NO-a i putem video linka. Nije Zagreb ni na kraju svijeta, udaljen je samo tri sata vožnje. U početku će nam možda svima biti teže, ali kada se uspostavi sustav rada ne bi trebalo biti poteškoća. Hajduk je svehrvatski klub i dobro je da su ljudi koji vode klub iz svih krajeva Lijepe naše, a posebno iz tvrtki koje su prepoznate u poslovnom i poduzetničkom svijetu.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh