fruhwald

Sinjske atletičarke ekipno prve na utrci u Kutini

Autor/ica
Objavljeno: 16 rujna, 2013
sinj atletika

Izvor: AK Sinj

Jučer su sinjski atletičari i atletičarke nastupili na utrci Li Ning Hrvatskog Cestovnog kupa Kutina – Voloder i ostvarili odlične rezultate.

Trka je održana u sklopu manifestacije Voloderskih jeseni, a trčalo se po lijepom vremenu, iz Kutine, krug po Gradu s ciljem u Voloderu.

Najbolji pojedinačni plasman ponovo je ostvarila Tanja Samardžić koja je u ženskoj konkurenciji osvojila ukupno treće mjesto, rezultatom 1:02;45. Ispred nje u cilj su stigle samo hrvatska reprezentativka Matea Matošević iz Agrama,(57:50) i prošlogodišnja pobjednica trke Mađarica Zita Kaszer.

Pritom je Tanja po prvi put pobijedila hrvatsku reprezentativku u planinskom trčanju Andu Tomaš (1:03:00).

Ana Domazet Lošo je istrčala odličnu trku i rezultatom 1:10:20 osvojila 10 mjesto, a drugo u konkurenciji žene 40 .

Branka Ćuk Vurnek je još jednom istrčala odličnu trku, istrčavši 15,3 km za 1:10,47. Tim rezultatom osvojila je ukupno 12 mjesto, a prvo u konkurenciji Ž45!

Naše atletičarke su ovim rezultatima osvojile i ekipno prvo mjesto u trci.
Kod muških Petar Delaš je nakon male krize otrčao solidnu trku i rezultatom 55:04 osvojio ukupno 7 mjesto. To je odličan nagovještaj boljih rezultata za nadolazeće trke u drugom dijelu sezone. Hrvoje Habuš je rezultatom 58:28 osvojio 13. mjesto, a prvo u kategoriji M35!

Pobjednik trke je etiopski Mađar Ashenafi Erkolo sa 49:13, drugi je bio Goran Grdenić iz Agrama,(50;36), a treći Tamas Olah (50:46) iz Mađarske.

Sljedeći nastup naši atletičari i atletičarke imaju iduće nedjelje u Varaždinu na 19. Varaždinskom polumaratonu.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh