banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Sinjske gimnazijalke uspješne na državnim natjecanjima iz geografije i hrvatskoga jezika

Autor/ica
Objavljeno: 16 svibnja, 2019

Izvor: Gimnazija Dinka Šimunovića Sinj

Učenice Gimnazije Dinka Šimunovića u Sinju Ema Buljan i Klaudia Jurković, sudjelovale su na državnim natjecanjima iz geografije i hrvatskoga jezika.

Na prošlotjednom, u Trogiru održanom državnom Natjecanju iz geografije, učenica drugoga razreda Gimnazije Dinka Šimunovića u Sinju Ema Buljan trostruko je nagrađena. Naime, osvojila je četvrto mjesto u kategoriji drugih razreda te je, na temelju sudjelovanja i postignutih rezultata na prethodna četiri državna natjecanja, predložena za Hrvatski geografski olimpijski tim koji bi Hrvatsku predstavljao na Svjetskoj geografskoj olimpijadi. Emi je također dodijeljena nagrada za pošteno postupanje i promicanje poštenoga odnosa prema radu. Sudjelovalo je ukupno 148 učenika, a Ema je bila u pratnji svoje profesorice geografije Danijele Omrčen – Loko.

Od 6. do 8. svibnja održano je i državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika. U jakoj konkurenciji na županijskoj razini učenica prvoga razreda Gimnazije Dinka Šimunovića u Sinju Klaudia Jurković, osvojila je visoko 2. mjesto koje joj je omogućilo odlazak u Tuhelj gdje se održalo 24. Natjecanje iz hrvatskoga jezika. Klaudia je bila u pratnji svoje mentorice, profesorice Ivne Milošević.

Čestitke učenicama koje su dostojno predstavljale sebe, svoju školu i svoj kraj na državnim natjecanjima.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh