svabo

Sinjske mažoretkinje dvostruke europske prvakinje i viceprvakinje

Autor/ica
Objavljeno: 23 listopada, 2021
mazoretkinje

Nakon dvogodišnje pauze, u Poreču je od 20. do 22. listopada, u organizaciji HRSAM – Croatian Majorette Association, pod vodstvom gđe. Marine Mihelčić, i europske mažoret asocijacije NBTA Europe, održano Europsko prvenstvo u mažoret plesu.

Na Prvenstvu se natjecalo 600 mažoretkinja iz 8 europskih zemalja. Osim Hrvatske natjecale su se i mažoretkinje iz Bugarske, Češke, Francuske, Italije, Rumunjske, Rusije i Slovenije.

Sinjske mažoretkinje, pod vodstvom trenerica Vesne Samardžić i Tee Pavić, nastupile su kao dio hrvatske Mažoret reprezentacije. Hrvatska se predstavila s ukupno 7 koreografija, od kojih su tri grupe – Paradna grupa seniori, Paradna grupa juniori i Tradicionalni pom poni juniori, tri sola s rekvizitima Lara Ljubas – najmlađi, Kristina Birko – kadeti i Petra Mandac – juniori, te jedan duo s rekviztima juniori Lana Mandac i Petra Mandac.

Sinjanke su odradile odličan nastup te su postale dvostruke europske prvakinje i viceprvakinje. Zlato su osvojile seniorke u kategoriji Paradna grupa seniori i juniorke u kategoriji Tradicionalni pom poni juniori, dok su juniorke u kategoriji Paradna grupa juniori osvojile srebrnu medalju.

‘Malo je reći da smo ponosni na sve naše cure i trenerice i na to što su i ovaj put obranile naslov europskih prvakinja. To nam puno znači pogotovo jer su ovakav rezultat ostvarile nakon duge pauze bez natjecanja i svega što se odvijalo tijekom pandemije. Bilo je divno ponovo osjetiti čar ovako velikog natjecanja i ponovno odmjerit snage s našim europskim rivalima i s ponosom u srcu predstavljati svoju zemlju i svoj grad’, poručuju iz udruge Sinjske mažoretkinje.

Ovim putem upućujemo iskrene čestitke Sinjskim mažoretkinjama i njihovim trenericama te svim ostalim timovima, članovima hrvatske Mažoret reprezentacije na osvojenim medaljama.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh