semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Sinjske mažoretkinje i alkarići iz Vučkovića nastupili u KD ‘Vatroslav Lisinski’!

Autor/ica
Objavljeno: 30 studenoga, 2015
mazoretkinje_alkarici3

Izvor: Sinjske mažoretkinje

Sinjske mažoretkinje kadetski uzrast te maleni alkarići iz Vučkovića dječje alke nastupili su na 22. Hrvatskom dječjem festivalu koji je se održao u nedjelju 29.studenog 2015. u KD ‘Vatroslav Lisinski’ u Zagrebu.

Mažoretkinje i alkarići nastupili su kao scenska pratnja malenom pjevaču Roku Šašiću iz Zagreba, za kojeg je pjesmu naziva Dječja alka napisao poznati sinjski glazbenik Dražen Žanko.

Na festivalu je sudjelovalo 26 malih pjevača u pratnji zborova iz cijele Hrvatske, a program festivala uistinu je bio šarolik.

Da Roko, alkarići i mažoretkinje plijene pozornost svih pokazalo se već na generalnoj probi nakon koje su ih svi zaustavljali i govorili: ‘Svaka čast najbolji ste!’. To isto pokazalo se i na samom nastupu kada ih je publika popratila gromoglasnim pljeskom. Festival nije bio nagradnog karaktera, no pohvale za gospodina Žanka i ekipu koju je okupio stizale su sa svih strana.

Između generalne probe i početka festivala, vesela ekipa snimala je i spot za navedenu pjesmu i to na lokaciji zagrebačkih fontani, gdje su svojom pojavom plijenili pozornost svih prolaznika. Nakon odrađenog snimanja mažoretkinje i alkarići su se prošetali do Tomislavca, Zrinjevca i Trga Bana Jelačića, te su na kratko osjetili duh Adventa u Zagrebu.

Nakon uspješno odrađenog nastupa na festivali, mažoretkinje i alkarići su imali prijem u Klubu Sinjana, gdje su srdačno dočekani te im je priređena večera.

‘Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta s ciljem predstavljanja grada Sinja i Alke na još jedan poseban način, to su Grad Sinj, VAD, Klub Sinjana Zagreb i gospodin Dražen Žanko koji je sve ovo skupa osmislio i na kraju proveo u djelo’, poručuju Sinjske mažoretkinje i alkarići iz Vučkovića.

fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh