BANNER FERATA

Sinjski sport ima razloga za optimizam, kreće se s obnovom sportskih objekata

Autor/ica
Objavljeno: 24 travnja, 2020
Gradski stadion malo igralište

Uslijed pandemije koronavirusa i posljedično zaustavljenih svih sportskih aktivnosti, neke stvari u Sinju ipak se miču s mrtve točke, idu naprijed i nabolje…

Tako smo uočili da je na malom pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Sinju počela obnova umjetnog travnjaka, odnosno bolje rečeno njegova zamjena.

Radnici tvrtke Jadro su na terenu, trava u rolama već je na mjestu, što će u svakom slučaju obradovati sve mlađe kategorije kluba, kao i rekreativce koji su taj teren koristili.

Za komentar smo zamolili predsjednika trenutno vodeće momčadi Treće HNL jug i aktualnog prvaka Junaka, Stipu Perića, koji nije skrivao zadovoljstvo da se konačno kreće u realizaciju projekta koji je ključan za daljnji razvoj kluba.

“Naravno da smo zadovoljni da se konačno kreće s obnovom tog manjeg terena za sada. Vrijednost radova je 150 tisuća kuna, dok se veliko igralište planira završiti do kraja godine. Kraj radova na ovom malom igralištu očekujemo krov 20-ak dana, možda i malo prije.”

Obnova velikog pomoćnog igrališta procjenjuje se na oko 3 milijuna kuna i jasno da je to trošak koji je izuzetno velik, stoga nas je zanimalo koliko će Grad participirati u financiranju izgradnje kompletne infrastrukture i kada se kreće s radovima?

“Načelno je dogovoreno sa županijskim Savezom da će Grad financirati izgradnju podloge i sve vezano uz to, dakle do polaganja travnjaka kojeg bi, nadamo se, trebao financirati HNS. Imamo i otvorenu podršku ljudi iz NS Županije. Omjer ulaganja Grada i Saveza je pola-pola. Dakle 1,5 milijuna je naš dio, dok je druga polovica vrijednost umjetne trave i njeno postavljanje.”, kazao je Perić.

Nismo propustili pitati i ima li kakvih naznaka o nastavku prvenstva Treće HNL?

“Za sada nema nikakvih službenih informacija. Prva i Druga liga su bliže tome da se odigraju do kraja, dok je Treća, dojma sam, nekako na vagi.”

No, i neke druge stvari su programu revitalizacije sporta i sportskih objekata, a prava adresa za odgovore na ta pitanja je Zajednica sportskih udruga i predsjednik Josip Malbaša koji nam je rekao:

“Naravno da ne mirujemo i da planiramo aktivnosti kojima želimo unaprijediti sinjski sport, prvenstveno infrastrukturno i stručno. Mogu reći da ubrzo krećemo s uljepšavanjem okoliša svih sportskih objekata kojima gospodarimo, kao što su bojanja ograda i slično. Tu smo aktivirali sve one koji rade u klubovima i koji primaju naknade od strane ZSU-a poput trenera, domara i ostalog osoblja.”

Naravno, vrijedi spomenuti i kako je u tijeku izgradnja sustava navodnjavanja terena. Doznajemo kako su radovi procijenjeni na cirka 400 tisuća kuna koje u potpunosti financira Grad kroz program Sporta, baš kao i gore navedeni manji umjetni travnjak kod Gradskog stadiona.

“To su, rekao bih, investicijska ulaganja koja itekako imaju smisla i to su sredstva koja itekako imaju svoj smisao. Valja spomenuti kako smo već obojali drvenu ogradu na Hipodromu, da su izvršeni zemljani radovi na proširenju nogometnog igrališta u Brnazama, stavljanja ograda, pripreme tribina i slično. Stavljeni su i reflektori na ragbi igralištu, a sada idu velike mreže iza ragbi golova.”

Početkom travnja bio je predviđen i početak obnove stare školske dvorane, ali zbog novonastale situacije to je prolongirano, iako dio te odgode, kako nam kažu, leži i u činjenici da se čeka i jedan dio dokumentacije koja fali.

Sama obnova, kako je već navedeno u nekoliko navrata, obuhvaća li bi obnovu krovišta, prostorija, svlačionica, parketa, nabavku novih koševa, izgradnju toplog ulaza te drugih popratnih stvari. Sam kapacitet na tribinama ne bi se bitnije mijenjao. Sve u svemu, za očekivati je da i ti radovi krenu ubrzo.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh