BANNER FERATA

Sinjski ‘vukovi’ biciklom kroz 10 država

Autor/ica
Objavljeno: 8 srpnja, 2019

Tekst i foto: Joško Zorica

Da zanesenost biciklizmom i avanturom nema granica, po tko zna koji put, pokazali su dvojica sinjskih ‘vukova’ biciklista – Zoran Vidić i Vladimir Alebić Vla.

Naime, ova dvojica članova BK Vlaji Sinj svoju petu po redu turneju biciklom počeli su 18. lipnja 2019. godine te su prošli kroz 10 država, biciklirajući skoro nevjerojatnih 4000 km. Dakle, 20 dana vozeći svaki dan u prosjeku oko 200 km, MTB biciklima natovarenim teretom, po ekstremnim vrućinama ipak su stigli kući bez ikakvih zdravstvenih poteškoća.

Prolazili su redom kroz već njima dobro poznate BiH, Crnu Goru i Albaniju, a potom kroz Grčku, Makedoniju, Bugarsku, Rumunjsku, Mađarsku, Srbiju te se u Hrvatsku vratili ponovno preko Bosne i Hercegovine. Biciklirajući navedenim državama nastojali su koliko je to bilo moguće posjetiti i neke znamenitosti odnosno kulturno povjesne lokalitete. Tako su u Grčkoj posjetili poznate pravoslavne manastire Meteore, popeli se na najveću grčku planinu Olimp, visoku 2917 metara. U Bugarskoj su također planinarili nakon bicikliranja pa su tako ‘osvojili’ najviši vrh Balkana, Musalu, visoku 2925 metara. Biciklirajući dalje stigli su i u Rumunjsku gdje su posjetili čuvenu Transfagarasansku cestu, na južnim Karpatima. Tu su imali i bliske susrete sa medvjedima po kojima je Rumunjska poznata. Dalje biciklirajući ušli su u Mađarsku, pa potom preko Srbije ulaze u Hrvatsku, u baranjsko mjesto Batina. Dalje preko Bosne i Hercegovine dolaze sretno kući.

Prepričavajući svoje dogodovštine i impresije s putovanja, obojica su pokazala da su zadovoljni komunikacijom s lokalnim stanovništvom, a najviše ih je oduševila Albanija i nevjerojatno susretljivi ljudi. Tijekom putovanja bicikli su izdržali sve izazove i nije bilo potrebe za popravcima.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh