mel VRLIKA LAKE PRAVO MISTO

Ski klub Sinj organizira 3. Sinjsku Ski Alku na Kupresu

Autor/ica
Objavljeno: 2 veljače, 2023
SKI ALKA

Ski klub Sinj u suradnji sa županijskom udrugom DalSKI i domaćinom Adria Ski iz Kupresa, organizira 3. Sinjsku Ski Alku.

Ovogodišnja 3. Sinjska Ski Alka će se održati u subotu, 4. veljače 2023. godine s početkom u 12 sati. Natjecanje će se održati na skijalištu ski centra Čajuša na Kupresu, kod polazišne postaje četverosjeda.

Pravo natjecanja u Ski Alki imaju samo Sinjani, dobri i uzorni skijaši, isključivo članovi Ski kluba Sinj.

Natjecanje po uzoru na pravu vitešku Sinjsku alku predvodi Ski vojvoda, cijelu organizaciju prate i kontroliraju članovi Ski Časnog suda, a alkarsaku povorku sastavljenu od 18 Ski alkara predvodi Ski Alaj čauš. U Sli Alci sudjeluju i Ski Barjakatari, Ski Ađutant, namištači alke, najavljivač i neizostavni trubač.

Vrijedni članovi Ski kluba Sinj, osigurali su alkarsko skijalište, razglas, tradicionalnu sinjsko-alkarsku glazbu, mačkule i sve ostalo što karakterizira pravu sinjsku Alku.

Natjecanje će se održati u tri trke, uz mogućnost pripetavanja, a Ski Alkar koji prikupi največi broj punata postat će Ski Slavodobitnik. Ski Vojvoda će mu na slavodobitničko koplje privezati hrvatski plamenac i uputiti ga da ga časno pronese cijelim skijalištem, gradom Kupresom, sve do ponosnog grada Sinja.

Svečana Ski povorka spustit će se na čelu sa Ski Slavodobitnikom niz cijelu skijasku stazu, slaveći njegovu pobjedu, viteštvo i čojstvo.

Po drevnim sinjskim običajima svi sudionici Ski Alke, uzvanici, gosti i svi gledatelji koji se pridruže, bit će na Alkarskom skijalištu počašćeni tradicionalnim skijaškim ručkom, uz rujno vino, rakiju i čaj. Slavlje će trajati do dugo u noć.

Ski klub Sinj poziva sve svoje članove, simpatizere, goste i ostale putnike namjernike da dođu u Kupres na skijalište Čajuša kod hotela Adria Ski, 4. veljače 2023. godine i uveličaju ovo, već tradicionalno događanje.

ferata@ferata.hr
0997370409