banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Slaven Kardoš gost emisije Hit radija ‘100 ljudi, 100 ćudi’

Autor/ica
Objavljeno: 18 prosinca, 2014

slavena_kardos

U emisiji Hit radija ‘100 ljudi, 100 ćudi’, sutra, 19. prosinca gostovat će istaknuti Sinjanin, dugogodišnji školski djelatnik Slaven Kardoš.

Slaven Kardoš rođen je 1947. godine u Sinju. Nakon osnovne i srednje škole u rodnom gradu, školovanje nastavlja na Pedagoškoj akademiji u Splitu, gdje stječe zvanje učitelj. Prvo zaposlenje bilo je u školi na Gljevu 1967. godine, a potom je predavao u Gali, Hanu, Čitluku i Sinju, gdje je u OŠ ‘Marka Marulića’ ostao do umirovljenja 2012. godine.

Osim što je učitelj, Slaven Kardoš je i lovac, planinar, speleolog, izviđač, ekolog, dobrovoljni davatelj krvi, član ekipa prve pomoći, suradnik stručnih časopisa o prirodi, slikar, pisac, pjesnik, fotograf,… Od malih nogu zaljubljenik je u prirodu i njen je zaštitnik, jedan je od najboljih poznavatelja flore i faune u Cetinskom kraju. U kući ima zbirke kamenja i minerala, fosila i herbarij. Bavi se i prepariranjem životinja, što u Hrvatskoj radi još vrlo malo ljudi.

Slaven Kardoš dobitnik je niza nagrada i priznanja, među kojima je i nagrada Grada Sinja 2010. godine. Za poseban doprinos u odgovju i obrazovanju djece održavanjem nastave u prirodi. Pokrenuo je Izviđački odred porječana Malin, a uspio je i u svom naumu da Sutina bude proglašena zaštićenim područjem prirode.

Pitanja za Slavena kardoša možete uputiti prije početka emisije mailom na hitradio@hitradio.hr ili za vrijeme emisije na broj mobitela 825 550 i 825 500.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh