extrametal

Slavlje prve svete pričesti u Čitluku/Jasenskom

Autor/ica
Objavljeno: 27 svibnja, 2019

Izvor: Facebook Gospa Sinjska

Na šestu uskrsnu nedjelju, 26. svibnja 2019., u crkvi Sv. Franje Asiškog u Čitluku/Jasenskom 14 prvopričesnika primilo je sakrament prve pričesti. Na početku svečanosti prvopričesnice i prvopričesnici, odjeveni u bijele haljine, procesionalno su ušli u – za ovu prigodu posebno uređenu – crkvu.

Euharistijskim je slavljem predsjedao, prvopričesnike i sve druge na početku srdačno pozdravio, prikladnu propovijed okupljenom puku uputio te prvopričesnicima i njihovim roditeljima čestitao župnik fra Perica Maslać. Prvopričesnike je kroz čitavo liturgijsko slavlje uistinu bilo lijepo i gledati i slušati: dok su pozdravljali, zahvaljivali i pjesmom svoju prvopričesničku radost prema Isusu iskazivali. Djeca su svoju sv. prvu pričest primila uz svoje roditelje te su se tako uz svako dijete i njihovi roditelji pričestili, a dan prije su se svi ispovijedili.

Na kraju su vjernici prvopričesnicima uz spontani pljesak srdačno čestitli. Sve je završilo lijepo i svečano: misnim blagoslovom, zajedničkom fotografijom, pjesmom ‘Evo nas pred tobom Marijo’ i župnim zvonima, a onda su slijedila osobna fotografiranja i čestitanja.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh