fruhwald
otvorena vrata

Slavljem u Zagrebu Alkar osigurao Ligu za prvaka

Autor/ica
Objavljeno: 9 ožujka, 2014

Alkar

Odličnom predstavom u Trnskom protiv Zagreba Alkar je osigurao Ligu za prvaka, ali uz malo (pre)više znojenja na kraju nego je bilo potrebno. Naime, Sinjani su briljantnom drugom četvrtinom i odličnim otvaranjem treće dosegli ogromnih plus 27 u 24. minuti, nakon čega je uslijedio poveći pad koncentracije i nuđenje prilike Zagrebu za senzacionalan povratak, što se ipak na njihovu sreću nije dogodilo.

Zagreb – Alkar 66:70 (19:19, 6:28, 17:14, 24:9)

A-1 liga, 16. kolo
Zagreb, dvorana Trnsko, gledatelja: 700
Suci: Tomislav Vovk (Slavonski Brod), Krunoslav Holjevac (Slavonski Brod), Želimir Tresoglavić (Osijek)

Zagreb: B. Žganec, Šarac, Segarić 14, Halilović 17, Mileković 8, K. Žganec 7, Brnas 7, Vuković, Novačić 10, Dojkić, Rogić, Marčinković 3.
Trener: Danijel Jusup

Alkar: Mikulić 10, Jo. Boban, Modrić M., Buzolić, Modrić S. 6, Vitali 6, Boban Ju. 16, Gaurina, Žitko 15, Perajica 8, Župić, Kanaet 7.
Trener. Damir Milačić

Skokovi: Zagreb 30; Alkar 39
Osobne pogreške: Zagreb 18; Alkar 23
Izgubljene lopte: Zagreb 9; Alkar 19

Derbi 16. kola riješen je serijom Alkara 19 -0 koja se protegla od 8. do 15. minute. U tih sedam, ali i narednih pet do odmora te četiri u nastavku, Sinjani su grizli u obrani, igrali na granici fanatizma, dok su u napadu sinkroniziranom predstavom cijele momčadi uništavali domaće koji su kao da nisu vjerovali što ih je snašlo. Na kraju, mogli su biti sretni što utakmica nije potrajala još dvije minute.

S dvije pogođene trice na svakoj strani i obostranim šutom od preko 80 posto Zagreb i Alkar su otvorili ovaj susret, što je potrajalo nešto više od pet minuta, nakon čega se ipak zaigralo čvršće u obrani, pa su se u vremenu do odlaska na prvi mini predah koševi brojali na prste jedne ruke.

Sinjani su u drugu četvrtinu uletjeli u malo je reći petoj brzini. Znatno su podignuli nivo obrane, odlično skakali, dok su u napadu pogodili nove tri trice (Ju. Boban 2, S. Modrić), čime su ukupno kreirali seriju od čak 19-0 (19:14 8. min – 19:33 15. min). S druge strane Mravi bili potpuno izgubljeni, ni traga onoj razini s kojom su slavili u Sinju, a prvi koš nakon apstinencije duge sedam minuta zabio je Halilović za 21:33.

No, sinjskoj sjajnoj igri tu nije bio kraj. Briljirao je Jure Boban u tim trenutcima, pogodio i treću tricu za plus 17 njegove momčadi (21:38), da bi nedugo zatim i Mikulić zabio izvana, a polaganje Perajice donijelo je ogromnih plus 21 (22:43). U završnim sekundama prvog dijela zadarski razigravač u sinjskim redovima je okrunio je odličnih, i svojih i momčadskih, prvih 20 minuta ubačajem za konačnih 25:47, odnosno 6:28 kada se pogleda učinak u drugih deset minuta.

Početkom nastavka Sinjani su otplovili na plus 27 (27:54), ali potom očito pomislili kako je susret riješen. Uslijedilo je opuštanje, dovoljno da u domaćima probudi nadu u eventualan povratak. Pogodili su domaći potom i dvije trice te u završnih deset minuta ušli s 42:61.

Osam minuta prije kraja Alkar je i dalje bio na prednosti od 19 koševa (44:63), ali tada je Zagreb krenuo na sve ili ništa, vezao nekoliko napada te u 35. došao na svega 12 koševa zaostatka (51:63). Trener gostiju pozvao je potom novu minutu odmora, zagrmio i time nakratko prekinuo nadiranje domaće momčadi.

No, Zagreb je ponovno “pronašao” sebe, ušao ispod deset koševa zaostatka te 30-ak sekundi prije kraja došao na svega minus pet (64:69), ali do prave prilike ipak nije stigao. Koš Brnasa u posljednjim trenutcima za konačnih 66:70 nije mnogo promijenio na stvari pa su Alkari konačno mogli krenuti sa slavljem, ovaj put za razliku od 24. minute s pravom i bez straha.

U domaćim redovima Halilović je zabio 17 koševa, Segarić je dodao 14, dok je Novačić zabio deset. Što se tiče gostiju, 16 je ubacio Jure Boban, koš manje Žitko, a Mikulić je kraj dočekao s deset ubačaja ali i sedam asistencija.

alk tab

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh